Ingrediënten (voor 4 burgers):
- 500 gram rundergehakt
- 75 gram rucola
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 plakjes cheddarkaas
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 rauw ei
- 2 gekookte eitjes
- mayonaise
- tomatenketchup
- peper
- zout
- boter
Bereiding:
- Knip de rucola in kleine stukjes. Hou enkele blaadjes apart voor het opbouwen van de burger.
- Doe het gehakt in een kom. Kruid met peper en zout.
- Meng het rauwe ei en de paneermeel door het gehakt.
- Meng er dan de rucola doorheen.
- Kneed het gehakt tot 4 ballen en sla ze iets platter tot een hamburger.
- Verwarm een pan met wat boter. Bak de hamburgers zo’n 4 minuten aan elke zijde.
- Leg er de laatste 15 seconden nog een plakje cheddarkaas op.
- Snijd de broodjes door.
- Smeer er de mayonaise en ketchup op.
- Leg de burger op het broodje.
- Doe er wat blaadjes rucola en plakjes ei op.
- Werk af met de bovenkant van het broodje en steek er eventueel satéprikker door op de burger mooi te serveren.