Rucolaburger

 

1-IMG_8008

Ingrediënten (voor 4 burgers):

  • 500 gram rundergehakt
  • 75 gram rucola
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 rauw ei
  • 2 gekookte eitjes
  • mayonaise
  • tomatenketchup
  • peper
  • zout
  • boter

Bereiding:

  • Knip de rucola in kleine stukjes. Hou enkele blaadjes apart voor het opbouwen van de burger.
  • Doe het gehakt in een kom. Kruid met peper en zout.
  • Meng het rauwe ei en de paneermeel door het gehakt.
  • Meng er dan de rucola doorheen.
  • Kneed het gehakt tot 4 ballen en sla ze iets platter tot een hamburger.
  • Verwarm een pan met wat boter. Bak de hamburgers zo’n 4 minuten aan elke zijde.
  • Leg er de laatste 15 seconden nog een plakje cheddarkaas op.
  • Snijd de broodjes door.
  • Smeer er de mayonaise en ketchup op.
  • Leg de burger op het broodje.
  • Doe er wat blaadjes rucola en plakjes ei op.
  • Werk af met de bovenkant van het broodje en steek er eventueel satéprikker door op de burger mooi te serveren.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s