Zoete aardappel met knoflooksaus

1-IMG_7955

Ingrediënten:

  • 4 zoete aardappelen
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 stengel bosui
  • paar takjes bieslook
  • 200 gram crème fraîche
  • 3 knoflooktenen

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Was de zoete aardappelen goed. Droog ze dan af.
  • Leg ze in een ovenschaal. Wrijf ze in met olijfolie.
  • Prik er met een vork of satéprikker gaatjes in.
  • Kruid ze dan met peper en zout.
  • Zet ze nu zo’n 50 minuten in de oven.
  • Snijd de bosui in dunne ringen.
  • Maak ondertussen een knoflooksausje door de knoflooktenen te persen en te mengen met de crème fraîche.
  • Snijd de aardappelen een paar centimeter in.
  • Giet er de knoflooksaus overheen.
  • Werk af met de bosuitjes, bieslook en eventueel nog wat peper en zout.

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Zoete aardappel met knoflooksaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s