Paprikacake

1-IMG_7941

Ingrediënten:

  • 2 rode paprika’s
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1,5 koffielepel Baharat van Jonnie Boer (gewoon paprikapoeder kan ook)
  • 7 medium eieren
  • 4 eetlepels zonnebloemolie + beetje voor de ui
  • 100 gram gemalen kaas

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Halveer de paprika’s, snijd ze door de helft en verwijderd de zaadlijsten. Leg de paprika’s zo’n 45 minuten in de ovenschaal. Haal ze dan uit de oven, ontvel ze en snijd in de stukjes.
  • Snijd de ui fijn en bak deze in een beetje zonnebloemolie.
  • Doe het bakmeel, zout, de Baharat, eieren en olie in een kom. Klop alles goed door elkaar.
  • Spatel er nu nog de paprika en kaas doorheen.
  • Doe het beslag in een ingevette cakevorm en plaats het zo’n 45 minuten in de oven.
  • Prik er even in om te zien of hij gaar is. Laat dan afkoelen.
Advertenties

Een gedachte over “Paprikacake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s