Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 gram rundergehakt
- 500 gram andijvie, gesneden
- 1 groene paprika
- 2 uien
- 1 koffielepel knoflookpuree
- 40 gram gemalen kaas
- 250 gram zilvervliesrijst
- peper
- zout
- 1 koffielepel paprikapoeder
- olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op grillstand.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af en houd het apart.
- Snijd de ui fijn.
- Snijd de paprika ook in kleine blokjes.
- Verwarm een diepe pan met wat olijfolie.
- Bak de ui met de knoflookpuree glazig aan.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Kruid het goed met peper, zout en paprikapoeder.
- Voeg nu de paprika toe. Roer goed om.
- Voeg nu beetje bij beetje de andijvie toe en roer het goed door het gehaktmengsel.
- Roer er nu de rijst doorheen.
- Doe dit mengsel in een ovenschaal.
- Strooi er de gemalen kaas overheen.
- Zet het nu zo’n 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.