Andijvie gehaktschotel

1-IMG_7928

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram andijvie, gesneden
  • 1 groene paprika
  • 2 uien
  • 1 koffielepel knoflookpuree
  • 40 gram gemalen kaas
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • peper
  • zout
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op grillstand.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af en houd het apart.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de paprika ook in kleine blokjes.
  • Verwarm een diepe pan met wat olijfolie.
  • Bak de ui met de knoflookpuree glazig aan.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Kruid het goed met peper, zout en paprikapoeder.
  • Voeg nu de paprika toe. Roer goed om.
  • Voeg nu beetje bij beetje de andijvie toe en roer het goed door het gehaktmengsel.
  • Roer er nu de rijst doorheen.
  • Doe dit mengsel in een ovenschaal.
  • Strooi er de gemalen kaas overheen.
  • Zet het nu zo’n 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s