Ingrediënten (voor 2 plaattaarten):
- 2 rollen rechthoekig bladerdeeg (Tante Fanny)
- 1 courgette
- 3 rode puntpaprika’s
- 1 ui
- 1 koffielepel knoflookpuree
- 16-tal trostomaatjes
- 400 gram shoarma kipfiletreepjes (AH)
- 50 gram gemalen kaas
- 450 gram passata di pomodore (Biologische, AH)
- 1 pakje rijst Tilda Coconut, Chilli & Lemongrass (gestoomde basmati rijst)
- olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Snijd de ui in blokjes.
- Snijd de puntpaprika’s in fijne ringen.
- Snijd de courgette in dunne halve maantjes.
- Verwarm een pan met olijfolie.
- Bak de ui glazig aan.
- Roer de knoflookpuree er even doorheen.
- Voeg nu de courgette en paprika toe. Laat het zo’n 3 minuten roerbakken.
- Voeg dan het pakje rijst toe en laat nog eens 4 minuten roerbakken.
- Voeg de tomatensaus toe. Laat even zachtjes pruttelen tot het ingekookt is.
- Bak de kipfiletreepjes ondertussen in een andere pan met wat olijfolie aan. Voeg ze bij de groentesaus.
- Rol het bladerdeeg uit (met het bakpapier er nog onder) op een bakplaat. Rol de randjes even om.
- Smeer de rijstsaus op het bladerdeeg.
- Strooi er de kaas overheen.
- Zet de plaattaart voor zo’n 15 minuten in de oven.
- Leg er nu de tomaatjes op en zet het nog eens 10 minuten in de oven.