Plaattaart met rijst

1-IMG_7791

Ingrediënten (voor 2 plaattaarten):

  • 2 rollen rechthoekig bladerdeeg (Tante Fanny)
  • 1  courgette
  • 3 rode puntpaprika’s
  • 1 ui
  • 1 koffielepel knoflookpuree
  • 16-tal trostomaatjes
  • 400 gram shoarma kipfiletreepjes (AH)
  • 50 gram gemalen kaas
  • 450 gram passata di pomodore (Biologische, AH)
  • 1 pakje rijst Tilda Coconut, Chilli & Lemongrass (gestoomde basmati rijst)
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Snijd de ui in blokjes.
  • Snijd de puntpaprika’s in fijne ringen.
  • Snijd de courgette in dunne halve maantjes.
  • Verwarm een pan met olijfolie.
  • Bak de ui glazig aan.
  • Roer de knoflookpuree er even doorheen.
  • Voeg nu de courgette en paprika toe. Laat het zo’n 3 minuten roerbakken.
  • Voeg dan het pakje rijst toe en laat nog eens 4 minuten roerbakken.
  • Voeg de tomatensaus toe. Laat even zachtjes pruttelen tot het ingekookt is.
  • Bak de kipfiletreepjes ondertussen in een andere pan met wat olijfolie aan. Voeg ze bij de groentesaus.
  • Rol het bladerdeeg uit (met het bakpapier er nog onder) op een bakplaat. Rol de randjes even om.
  • Smeer de rijstsaus op het bladerdeeg.
  • Strooi er de kaas overheen.
  • Zet de plaattaart voor zo’n 15 minuten in de oven.
  • Leg er nu de tomaatjes op en zet het nog eens 10 minuten in de oven.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s