Chicoleo – Noordwijk aan zee

Op een dinsdagavond liepen mijn ouders, vriend en ik richting een sushirestaurant op de dijk van Noordwijk.
Maar tijdens onze wandeling zagen we een bordje bij het tapasrestaurant ‘Chicoleo’. Hier kon je op maandag en dinsdag voor 15 euro p.p. (normaal 19,5 pp) onbeperkt tapas eten.
Dat leek ons een goed idee want sushi staat bij ons al zo vaak op het menu.

Bij binnenkomst was het nog erg rustig. Er waren twee tafeltjes bezet. Plaats genoeg dus!
De zuiderse sfeer in het restaurant vind ik heel goed aanwezig. Door middel van parasols aan het plafond en de kleurrijke elementen ziet het er allemaal gezellig uit.

Bij binnenkomst werden we door de gastvrouw naar een leuke tafel bij het raam geleid. We kregen de menukaart maar we merkten dat hier enkel de à la carte gerechten in stonden. Toen we naar de onbeperkte tapaskaart vroegen, leek de gastvrouw erg verward. Ze vertelde dat we daarvoor eigenlijk moesten reserveren. Ze leek na te denken hoe ze dit moest oplossen. Dit vonden we vreemd want dit stond buiten nergens vermeld (ook niet op hun site) en met al die dagjestoeristen aan zee, lijkt me dit nogal gek.
Uiteindelijk konden we toch onbeperkt gaan eten maar moesten we ons verplaatsen naar een tafel die 2 meter verderop stond (en niet bij het raam).
Het begin van deze avond begon dus al erg vreemd maar we kregen onze tapaskaart in handen (wel een enorm vettig exemplaar!).

Bij deze onbeperkte tapas was het de bedoeling dat je per persoon max. 2 gerechtjes bestelde. Had je de gerechtjes op, dan mocht je weer verder bestellen. We kregen een tablet met een duidelijk menu en goede plaatjes.
Ik ben altijd blij dat er een tablet is. Dat wil vaak zeggen dat het (vaak) vooruit gaat en je niet steeds afhankelijk bent van de bediening.

We bestelden allerlei gerechten:
tortilla’s met guacamole, nacho’s met gehakt, burrito met kip/gehakt, zachte tortilla met kip en groenten, gehaktballetjes, inktvisringen, uienringen, taco met stoofvlees, chili con carne, biefstukspiesjes, kipspiesjes, wraps met gerookte zalm…
De guacamole met de tortilla’s vond ik heel smakelijk. Met de chips kan er sowieso weinig mis gaan maar de guacamole was ook  goed op smaak. Je kreeg wel een erg grote portie chips voor 1 persoon. De zachte tortilla met kip viel bij ons ook erg in de smaak. Lekker met de stukjes paprika, ui en met een licht pittig sausje. Voor mij het lekkerste gerechtje van de avond.
Het stoofvlees vonden mijn moeder en ik niet zo lekker. Alsof er een vreemd smaakje aan zat. Helaas zat dit stoofvlees ook bij de chili con carne (ik had rundergehakt verwacht?). Hier heb ik dus alleen maar de bonen opgegeten.
De spiesjes hadden een goede smaak maar kwamen niet warm genoeg op tafel. Net zoals de gehaktballetjes… ook die waren al erg afgekoeld. Niet gek ook want er stonden regelmatig zoveel bordjes onder de warmhoudlamp dat het volgens mij ook niet mogelijk was om het warm op tafel te krijgen.

Het aanbod was prima en de eerste ronde hapjes kwam erg snel op tafel.
Maar hoe meer de avond vorderde, hoe drukker het werd in dit restaurant. Na onze 3de ronde duurde het echter 50 minuten voordat we de gerechten van de volgende ronde op tafel kregen. De drankjes kwamen echter wel op tijd (hier kunnen ze ook mooi op verdienen?).  In die 50 minuten wachten zagen we op de tablet ook plots het bericht dat er niet meer besteld kon worden, de tijd was om. Hier werd ook nergens een vermelding van gemaakt bij de ‘regels’ van de onbeperkte tapas op de menukaart. Bij een beperkte tijd zou je ervan uit moeten gaan dat je ook voldoende kan eten en dat je ook niet zo lang hoeft te wachten!
We waren heel teleurgesteld. Toen het eten van de vierde ronde dan eindelijk op tafel kwam, zagen we dat er 1 gerecht dubbel werd bezorgd en er 3 gerechten vergeten waren. Dit heb ik dan ook meteen gemeld. Het zou nagekeken worden. We hebben er nog een kwartiertje op gewacht en toen hebben we noodgedwongen de rekening gevraagd.

Ook die liet op zich wachten… dus ben ik maar naar de kassa toegestapt. De computer bleek niet alle drankjes genoteerd te hebben dus ging de gastvrouw het nog even handmatig uitrekenen nadat ze vroeg waar we al die tijd gezeten hadden.
Nee, voor ons was dit zeker geen aanrader!

Lekker!

  • warm en gezellig sfeertje in het restaurant
  • tablet werkt overzichtelijk

Niet zo lekker!

  • verschillende gerechten kwamen lauw op tafel
  • stoofvlees had een raar smaakje
  • de enorm lange wachttijd na 3 rondes waardoor we daarna niets meer konden bestellen
  • bediening laat niets van zich horen na de opmerking en vragen van de rekening

4

Chicoleo, Kon. Wilhelmina Boulevard 7b, Noordwijk aan Zee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s