Dit gerechtje maakte ik met een vierkant uitsteekvormpje maar je kan dit natuurlijk ook op een gewone boterham bereiden.
Dit gerecht doet mee met het Foodblogevent van januari 2016 https://annesoofsbakery.wordpress.com/2016/01/03/foodblogevent-januari-2016/
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 2 rijpe (kleine) avocado’s
- 100 gram garnalen
- 4 plakjes gerookte zalm
- sportmik (’t Stoepje, 75% minder koolhydraten) of ander sneetje brood
- eventueel blaadje veldsla als afwerking
Bereiding:
- Snijd de avocado in stukjes en doe ze in de hakmolen. Pulseer met de hakmolen tot de avocado een puree wordt. Een paar grotere stukjes mogen er zeker nog in zitten.
- Snijd het brood eventueel met een uitsteekvormpje in een vierkant. Laat het brood in de vorm zitten.
- Leg het uitsteekvormpje op een bord. Smeer er een laagje avocadopuree over (ongeveer 1,5 cm dik).
- Haal het vormpje eraf.
- Leg er een plakje zalm op.
- Werk nu af met garnaaltjes en een beetje veldsla.