Torentje met avocado, zalm en garnalen

1-IMG_7741

Dit gerechtje maakte ik met een vierkant uitsteekvormpje maar je kan dit natuurlijk ook op een gewone boterham bereiden.

Dit gerecht doet mee met het Foodblogevent van januari 2016 https://annesoofsbakery.wordpress.com/2016/01/03/foodblogevent-januari-2016/

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 rijpe (kleine) avocado’s
  • 100 gram garnalen
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • sportmik (’t Stoepje, 75% minder koolhydraten) of ander sneetje brood
  • eventueel blaadje veldsla als afwerking

Bereiding:

  • Snijd de avocado in stukjes en doe ze in de hakmolen. Pulseer met de hakmolen tot de avocado een puree wordt. Een paar grotere stukjes mogen er zeker nog in zitten.
  • Snijd het brood eventueel met een uitsteekvormpje in een vierkant. Laat het brood in de vorm zitten.
  • Leg het uitsteekvormpje op een bord. Smeer er een laagje avocadopuree over (ongeveer 1,5 cm dik).
  • Haal het vormpje eraf.
  • Leg er een plakje zalm op.
  • Werk nu af met garnaaltjes en een beetje veldsla.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s