Mini quiches met rucola

1-IMG_7695

Ingrediënten (voor 8 vormpjes):

  • 8 velletjes (vierkant) bladerdeeg, diepvries
  • olijfoliespray
  • 1 dikke ui
  • 1 theelepel knoflookpuree
  • 3 puntpaprika’s
  • 150 gram rucola
  • peper
  • zout
  • 100 ml slagroom
  • 2 eitjes
  • scheutje olijfolie of boter.

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 190 graden.
  • Spray wat olijfolie in de bakvormpjes.
  • Leg het velletje bladerdeeg in de vormpjes, druk goed aan en snijd het resterende deeg eraf aan de randen.
  • Prik wat gaatjes in het bladerdeeg met een vork.
  • Leg er dan een velletje bakpapier op. Leg daarop bakparels en zet de vormpjes zo’n 10 minuten in de oven. Haal ze uit de oven.
  • Snijd de ui en paprika’s ondertussen heel fijn.
  • Verwarm een pan met een beetje olijfolie of boter.
  • Bak de ui glazig aan met de knoflookpuree.
  • Voeg de paprika toe en laat zo’n 5 minuten rustig bakken.
  • Roer er dan beetje bij beetje de rucola doorheen.
  • Doe dit groentemengsel in de vormpjes.
  • Meng de slagroom en eitjes in een kom. Kruid met peper en zout.
  • Giet zo’n 3 à 4 eetlepels van dit eiermengsel in elke bakvormpje, bovenop de groenten.
  • Zet de bakvormpjes nog een 15-tal minuten in de oven.

 

Advertenties

2 thoughts on “Mini quiches met rucola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s