Vijgen-havermoutballetjes

1-IMG_7495

Ingrediënten (voor een 20-tal balletjes):

  • 10 zachte vijgen
  • 20 amandelen
  • 20 hazelnoten
  • 2 zakjes havermout met golden syrup (Quaker)
  • 1,5 eetlepel zwart sesamzaad

Bereiding:

  • Doe de vijgen in de hakmolen en hak ze tot een kleverige massa.
  • Voeg de amandelen en hazelnoten toe. Hak ze fijn.
  • Voeg de havermout toe en hak ook dit weer even tot je een dikke bal krijgt.
  • Haal het mengsel uit de hakmolen  (voorzichtig met de mesjes) en rol ze dan tot bolletjes van gelijke grootte.
  • Rol ze nog even door de sesamzaadjes.
  • Zet ze een halfuurtje in de koelkast tot ze weer wat harder worden.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s