Knolselder-pastinaaksoep

1-IMG_7562

Ingrediënten:

  • 1 knolselder
  • 1 dikke ui
  • 2 pastinaken
  • 1 flinke koffielepel bouillonpoeder tuinkruiden
  • gebakken spek (Plus)
  • platte peterselie (eventueel als afwerking)
  • 1,5 liter water
  • klontje boter

Bereiding:

  • Schil de knolselder en pastinaak en snijd ze in blokken.
  • Snijd de ui in blokjes.
  • Verwarm een pan met een klontje boter. Bak de ui daarin glazig.
  • Voeg dan de blokken knolselder en pastinaak toe. Roer even goed om.
  • Voeg dan het water met de bouillonpoeder toe. Roer even goed.
  • Laat nu zo’n 18 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met de staafmixer.
  • Verwarm het spek een minuutje in de magnetron.
  • Doe de soep in kommetjes. Werk af met wat gebakken spek en een blaadje peterselie.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s