Ingrediënten:
- 1 knolselder
- 1 dikke ui
- 2 pastinaken
- 1 flinke koffielepel bouillonpoeder tuinkruiden
- gebakken spek (Plus)
- platte peterselie (eventueel als afwerking)
- 1,5 liter water
- klontje boter
Bereiding:
- Schil de knolselder en pastinaak en snijd ze in blokken.
- Snijd de ui in blokjes.
- Verwarm een pan met een klontje boter. Bak de ui daarin glazig.
- Voeg dan de blokken knolselder en pastinaak toe. Roer even goed om.
- Voeg dan het water met de bouillonpoeder toe. Roer even goed.
- Laat nu zo’n 18 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Verwarm het spek een minuutje in de magnetron.
- Doe de soep in kommetjes. Werk af met wat gebakken spek en een blaadje peterselie.