Ingrediënten:
- 800 gram kippenblokjes
- 4 kleine sjalotten
- 1 koffielepel knoflookpuree
- 500 gram champignons
- 200 ml droge witte wijn
- 400 ml halfvolle kookroom
- 250 gram hamblokjes
- 2 eetlepels bloem
- boter
- platte peterselie
Bereiding:
- Snijd de kippenblokjes in gelijke stukjes.
- Snijd de sjalotten fijn.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vier stukken.
- Verwarm een braadpan met wat boter. Bak de sjalot en de knoflook aan gedurende 2 minuten.
- Voeg de kip toe en roer ze goed om voor een 3-tal minuten.
- Voeg de champignons toe. Roer een 5-tal minuten goed om.
- Strooi er de bloem overheen. Roer om.
- Voeg er nu de wijn en room aan toe. Laat zachtjes pruttelen tot de saus wat dikker is. Roer regelmatig.
- Kruid met wat peper en zout naar smaak.
- Roer er de hamblokjes door en werk af met wat fijngesnipperde (en enkele blaadjes) peterselie.
Mhh ziet er veel belovend en lekker uit 🙂
Dank je wel!