Fricassee van kip

1-IMG_7578

Ingrediënten:

  • 800 gram kippenblokjes
  • 4 kleine sjalotten
  • 1 koffielepel knoflookpuree
  • 500 gram champignons
  • 200 ml droge witte wijn
  • 400 ml halfvolle kookroom
  • 250 gram hamblokjes
  • 2 eetlepels bloem
  • boter
  • platte peterselie

Bereiding:

  • Snijd de kippenblokjes in gelijke stukjes.
  • Snijd de sjalotten fijn.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vier stukken.
  • Verwarm een braadpan met wat boter. Bak de sjalot en de knoflook aan gedurende 2 minuten.
  • Voeg de kip toe en roer ze goed om voor een 3-tal minuten.
  • Voeg de champignons toe. Roer een 5-tal minuten goed om.
  • Strooi er de bloem overheen. Roer om.
  • Voeg er nu de wijn en room aan toe. Laat zachtjes pruttelen tot de saus wat dikker is. Roer regelmatig.
  • Kruid met wat peper en zout naar smaak.
  • Roer er de hamblokjes door en werk af met wat fijngesnipperde (en enkele blaadjes) peterselie.
Advertenties

2 gedachtes over “Fricassee van kip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s