Everzwijnragout

1-IMG_7606

Ingrediënten:

  • 800 gram everzwijn stoofvlees
  • 1 liter tafelbier (Piedboeuf, donker)
  • 1 dikke ui
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 à 4 flinke eetlepels kriekenconfituur (bv. Materne nostalgie)
  • 4 dunne plakjes peperkoek
  • 4 gedroogde laurierblaadjes
  • 10 kruidnagels
  • 15 jeneverbessen
  • 4 takjes gedroogde tijm
  • boter

Bereiding:

  • Snijd de everzwijn blokken in even grote stukjes.
  • Snijd de ui in grote blokjes.
  • Verwarm een braadpan met wat boter en bak eerst het vlees bruin aan. Haal het vlees even uit de pan.
  • Verwarm dezelfde braadpan met boter en bak de ui glazig.
  • Voeg het vlees toe. Roer even om en bestrooi met de bloem.
  • Giet het bier erbij en zet het vuur laag.
  • Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, jeneverbessen en tijm toe. Roer nog even.
  • Doe het deksel (met een kleine opening) op de pot en laat zo’n 1 uur en 20 minuten zacht pruttelen. Roer af en toe door.
  • Haal de takjes en blaadjes eruit.
  • Voeg nu de kriekenconfituur toe.
  • Leg de peperkoek erop en laat nog een kwartiertje zachtjes sudderen.
  • Roer het geheel nog eens goed door. Werk eventueel af met een lepel confituur.
Advertentie

3 gedachtes over “Everzwijnragout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s