Rijstschotel met linzen en chorizo

1-IMG_7374

Ingrediënten:

  • 1 pak zilvervliesrijst met linzen (Lassie)
  • 150 gram chorizoplakjes (Plus)
  • 1 ui
  • 3 stengels bosui
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1/2 courgette
  • 150 gram hamblokjes
  • 40 gram gemalen kaas
  • 1 flinke koffielepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 koffielepels knoflookpuree (potje of tube)
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af.
  • Snijd de ui, de courgette en paprika’s in kleine blokjes.
  • Snijd de bosui in ringen.
  • Verwarm een pan met een heel klein scheutje olijfolie. Bak daarin de chorizo en hamblokjes voor een tweetal minuten. Houd ze dan apart.
  • Gebruik de zelfde pan. Verwarm een beetje olijfolie en bak de ui glazig. Voeg daarbij de knoflookpuree.
  • Voeg dan de paprika’s en courgette toe. Roer een viertal minuten goed om.
  • Voeg dan de bosui toe. Roer even goed door.
  • Kruid met paprikapoeder en komijn.
  • Voeg dan de rijst, hamblokjes en chorizo toe. Roer goed door elkaar en doe dit mengsel in een diepe ovenschaal.
  • Strooi er de gemalen kaas over en zet zo’n 10 minuten in de oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s