Nikolaas – Diksmuide

Na een bezoek aan het mooie oorlogsmuseum in de ijzertoren kregen we toch wel een beetje honger. Daarom besloten we om naar het centrum van Diksmuide te rijden. Op de markt, die er trouwens prachtig uitziet, vind je een mooi herenhuis dat nu gebruikt wordt als brasserie-restaurant.
De enorme wijnkast viel al enorm op. De wijnliefhebber zal zich hier vast wel thuis voelen.

1-DSCN7138 1-DSCN7140

Nadat we de drankjes besteld hadden, bekeken we de kaart. De lunchkaart vonden we niet zo heel uitgebreid. Je vindt er enkele varianten van croques, salades (heel prijzig), kroketten en een paar pasta’s. Ik koos voor de spaghetti bolognaise en mijn vriend koos de croque madame.
Als voorafje kregen we nog een klein kommetje met twee soorten worst, een blaadje sla, wat amandelschilfers en een zwart olijfje. Een leuk extraatje! Altijd fijn!

1-DSCN7141

De spaghetti bolognaise zag er goed uit. Een mooi bord gevuld. De dikke druppel spaghettisaus had nog wel eens verwijderd mogen worden, voordat het naar de tafel gebracht werd. Om het makkelijk te eten, werd er nog even een lepel nagebracht. Helaas bleef het mandje met brood, dat je er eigenlijk overal wel bij krijgt, uit. Daarom heb ik dit even gevraagd. Dit kreeg ik zonder probleem. Er zaten heerlijke sneden brood in en een paar kuipjes boter. Jammie. In de pastasaus zaten verse stukjes groenten en hij was goed gevuld. De spaghetti was ook mooi beetgaar. Mijn bord werd helemaal leeggegeten. Een prima gerechtje.

1-DSCN7145 1-DSCN7146

Op de croque madame van mijn vriend lagen twee spiegeleitjes. Daaronder lag de croque met ham en kaas. Hij was goed gebakken. Niets op aan te merken.

1-DSCN7143

Lekker!

  • rijk gevulde pastasaus met verse groenten
  • erg vriendelijke en vlotte bediening
  • lekker brood

Niet zo lekker!

  • beperkte lunchkaart
  • hoge prijzen
  • brood moest nagevraagd worden bij de pasta

8

Restaurant Nikolaas, Grote Markt 5, Diksmuide, http://www.restaurantnikolaas.be/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s