WINNAAR: Foodblogevent november 2015

Tijdens de maand november mocht ik het Foodblogevent organiseren.
Daarbij mag je een nieuw thema kiezen en mijn keuze viel op de ‘ovengerechten’. Ik vond het een heel breed thema wat hopelijk veel inzendingen zou opleveren en een laagdrempelig niveau zou hebben.

Ikzelf hou ook enorm veel van ovengerechten waarbij mijn Mexicaanse plaattaart toch wel mijn favoriet is!
Bakken doe ik zelf amper maar ook die inzendingen waren zeker welkom!
inzendingen foodblogswap
Hier een overzicht van de inzendingen:

Dorien was er al heel vlug bij. Op 1 november stuurde zij haar open wraps in. De tortilla wraps worden hier in huis ook regelmatig gemaakt. Ze zijn enorm veelzijdig. Dorien liet ze gewoon open liggen in de ovenschaal en legde haar gehaktbereiding erop. Dit gerechtje moest maar 5 minuten in de oven. Je hebt dus niet veel geduld nodig om te kunnen smikkelen. Het lijkt me een makkelijk recept waar je enorm mee kunt variëren.

Marjolein volgde een week later met haar inzending van een tarte tatin met wintergroenten. De tarte tatin maakte ik ook wel eens met verschillende soorten fruit. Maar een hartige tarte tatin heb ik dus zelf nooit gemaakt. Zij gebruikte stukjes knolselder, winterwortel en rode ui. Weer zo’n recept dat je naar eigen smaak aan kunt passen. Dit gerecht moet een klein halfuurtje in de oven en dan kun je genieten.

Miranda maakte een naar zichzelf genoemd kipgerecht. Ze haalde haar inspiratie uit Toscane en deze ‘Pollo ala Miranda’ is een favoriet bij haar in huis. Kip wordt bij mij thuis vaak gebruikt in gerechten. En de kippenbout is mijn vriend zijn favoriet. Dit gerecht zou dus zeker in de smaak vallen.
De kippenbouten van Miranda moeten een uurtje garen in de oven en dan mag je erin vliegen!

Sylvianne deed deze maand ook mee. Zij maakte een quiche met ham en witlof. Ham en witlof zijn een perfect stel. Echt een klassieke combinatie.
Als je de zoekfunctie gebruikt op mijn blog dan zie je dat ik al een heleboel quiches maakte. Daartussen staat ook de quiche met witlof en rauwe ham. Sylvianne maakte gebruik van hamblokjes. Zij maakte er kleine hapjes van. Ideaal voor op de feesttafel en mooi gefotografeerd. Het gerechtje heeft in totaal 15 minuten in de oven nodig.

De eerste zoete inzending kwam van Irene. Haar frangipanetaart met stoofpoortjes is een mooie verschijning. Ik ben zelf geen baktalent dus moet ik al die bakrecepten van andere bloggers altijd zo bewonderen. Deze frangipanetaart is echt een plaatje geworden met dat patroon van de stoofpeertjes. En ja… die stoofpeertjes. Het klinkt misschien enorm ouderwets maar wat zijn ze lekker! Deze taart heeft trouwens 40 minuten (in totaal) nodig om mooi goudbruin te worden.

Sandra maakte een groentegerecht uit de oven met pompoen en rode biet.
Het is een gerechtje dat je met wat couscous, bulgur of aardappelpuree kunt combineren. Eens de pompoen en rode biet gesneden zijn, heeft het nog maar weinig bereiding nodig. Het moet zo’n 30 minuten in de oven zodat het mooi kan garen. Een makkelijk recept! Daar hou ik zeker van.

De inzending van Johanneke deed me wel even schrikken, een Franse boerderijkip uit de oven met gepofte knoflook. De titel leek me erg lekker maar de foto… ik moest nog eens goed kijken. De kop hing er nog aan!
Het is iets wat ik niet gewend ben… maar och, ik moet me niet aanstellen want hier ligt elke week wel een kip in de pan (zonder kop dan wel!).
Het recept lijkt me heerlijk! Kip, knoflook, honing… jammie.
Zeker een receptje om te onthouden en zelf eens uit te proberen! De kip moet trouwens zo’n 1,5 uur braden in de oven.

Jessi deed mee met haar Chai-appel tulband met cashewcaramel.
Chai is een thee met allerlei kruiden waaronder kaneel, kardemom en kruidnagel. Die thee gebruikte ze in haar cake. Het kruidige van de thee combineerde ze met appelmoes, vanille, cashewpasta en stroop.
Dat lijkt me een mooie combinatie. Deze cake moet zo’n 45-50 minuten in de oven. Heerlijk bij de koffie (of thee) op deze regenachtige herfstdagen.

Bbqbastard kwam, zoals zijn naam al zegt, met een Caillette-recept dat hij op zijn Kamado bbq bereidde. Maar het is ook prima toepasbaar in de gewone oven. Gelukkig!
Het recept is geïnspireerd op het caillette-recept van de Belgische kok Piet Huysentruyt. Bbqbastard blijkt een  echte een gehaktbalfan te zijn. Ik kan gehakt ook erg waarderen en maak er ook vaak gebruik van. Maar mijn gehaktballen blijven vooral gewoon: een uitje, paneermeel en ei. Deze gehaktballen zijn iets minder gewoon. Het lijkt me zeker de moeite om paddenstoeltjes, spekjes, knoflook en spinazie door het gehakt te draaien. Een inspirerend receptje!

Andrea deelde een mooie aardappelreceptje met ons. Deze perfect gesneden aardappeltjes zijn geïnspireerd op een Martha Stewart recept.
Ze zien er echt feestelijk uit en lijken me makkelijk te bereiden. Ik verbaas me wel hoe mooi Andrea ze gesneden heeft. Daar moet je vast wat geduld voor hebben (en een heel scherp mesje!). De aardappeltjes moeten zo’n 40 minuten in de oven.

Het recept van Suzanne werd via Facebook ingezonden, in de Foodbloggers BENELUX groep. En dat recept wil ik hier natuurlijk ook graag vermelden.
Suzanne maakte een frikadel pan, een Indisch gerecht met gehakt.
Heel apart vond ik de geprakte aardappels die je vermengt met het gehakt en een heleboel kruiden en sausjes. Dit gerecht heeft zo’n 35 minuten nodig om te garen.

Ik wil jullie allen bedanken voor het inzenden van jullie ovenrecept.
Het is een verzameling geworden van allerlei uiteenlopende gerechten. Geweldig om te zien!
Maar uiteraard ook wel enorm moeilijk om daar dan een keuze uit te maken.

De uiteindelijke winnaar is Miranda geworden met haar Pollo Ala Miranda.
Gefeliciteerd! Jij mag het Foodblogevent voor de maand november organiseren!

 

 

 

4 gedachtes over “WINNAAR: Foodblogevent november 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s