Parelgort met gehaktballetjes

1-IMG_7386

Ingrediënten:

  • 1 pakje parelgort (Lassie)
  • 400 gram rundergehakt
  • 120 gram verse rode kool, gesneden
  • 3 stengels bosui
  • 1 dikke ui
  • 2 dikke wortels
  • halve courgette
  • 2 XL eieren
  • braadboter

Bereiding:

  • Kook de parelgort volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af en houd apart.
  • Rol het rundergehakt tot kleine balletjes.
  • Verwarm een pan met wat boter. Bak de balletjes aan alle kanten lichtbruin. Houd ze apart op een bord.
  • Kluts in dezelfde pan 2 eieren. Roer ze goed door elkaar tot het ei gaar is. Houd ook dat apart op een bord.
  • Snijd de bosui in ringen.
  • Snijd de wortels in dunne repen en daarna in kleine blokjes.
  • Snijd de courgette in kleine blokjes.
  • Snijd de ui in kleine blokjes.
  • Verwarm de pan met boter. Bak de ui daarin glazig.
  • Voeg dan de wortel en courgette toe. Roer dit een vijftal minuten.
  • Voeg dan de bosui toe. Roer goed.
  • Roer er de parelgort, de gehaktballetjes en het ei doorheen.
  • Voeg tenslotte nog de rode kool toe.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s