Tagliatelle met garnalen en roomsaus

1-IMG_7328

Ingrediënten:

  • 500 gram verse tagliatelle
  • 300 gram wokgarnalen, gepeld en uit de diepvries
  • 500 gram champignons
  • 1 klein uitje
  • verse peterselie
  • 250 ml kookroom
  • 250 ml witte droge wijn
  • peper
  • zout
  • theelepel paprikapoeder
  • 2 koffielepels gehakte verse knoflook (Gijs)
  • olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de champignons in fijne plakjes.
  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af.
  • Verwarm een pan met wat olie. Voeg de ui en knoflook toe. Roer enkele minuten tot de ui glazig is.
  • Voeg de champignons toe en bak ze lichtjes bruin.
  • Voeg de wijn toe. Laat het zachtjes pruttelen tot de alcohol verdampt.
  • Voeg de room toe. Laat nog eventjes pruttelen.
  • Knip de peterselie en voeg ze toe aan de saus.
  • Kruid deze saus bij met peper, zout en paprikapoeder.
  • Verwarm een braadpan met wat olie op een hoog vuur. Leg de garnalen mooi in de pan. Laat ze aan tot het midden roze worden. Draai ze dan nog om tot de andere kant ook roze wordt.
  • Schep de tagliatelle in een bord. Doe er de saus over.
  • Doe er de saus overheen en werk eventueel af met een takje peterselie.
Advertenties

3 gedachtes over “Tagliatelle met garnalen en roomsaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s