Pastinaak-broccolisoep

1-IMG_6662

Ingrediënten:

  • 2 pastinaken
  • 1 dikke ui
  • 2 kleine broccoli
  • 3 kleine aardappeltjes
  • 1,4 liter water
  • 2 afgestreken lepels groentebouillon (poeder)
  • afgebakken spek
  • boter

Bereiding:

  • Snijd de pastinaken in grove blokken.
  • Snijd de broccoli in stukken. Je kunt de stronk ook gebruiken.
  • Snijd de aardappeltjes in kleine stukjes.
  • Verwarm wat boter in de kookpot. Bak de ui glazig aan.
  • Voeg nu de pastinaakblokjes en de broccoli toe. Roer even goed door.
  • Doe er de aardappelblokjes bij.
  • Giet het water met de groentebouillon erbij.
  • Zet het vuur laag en laat zo’n 12 minuten zacht pruttelen.
  • Pureer de soep met de staafmixer.
  • Verdeel de soep in kommetjes en serveer met het afgebakken spek.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s