Boerenkoolsoep met rookworst

1-IMG_6999

Ingrediënten:

  • 300 gram boerenkool
  • 1 ui
  • 4 kleine aardappeltjes
  • boter
  • 1,3 liter water met 1,5 koffielepel bouillonpoeder
  • 1 magere rookworst

Bereiding:

  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Schil de aardappels en snijd ze in fijne blokken.
  • Verwarm een ketel met wat boter.
  • Bak de ui glazig aan voor enkele minuten.
  • Voeg de aardappelblokjes toe. Roer even goed door.
  • Voeg de boerenkool toe. Roer goed.
  • Voeg het bouillonwater toe en laat voor zo’n 18 minuten zachtjes koken.
  • Verwarm de rookworst volgens de verpakking en snijd hem dan in fijne plakjes.
  • Mix de soep fijn met de staafmixer.
  • Voeg de rookworst toe aan de soep.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s