Konijn met mirabellen

1-IMG_6611

Ingrediënten:

  • 1 versneden konijn
  • 450 ml azijn
  • water
  • 3 flesjes Grolsch herfstbok
  • kruidenbuiltje van 3 laurierblaadjes en 5 gedroogde tijmtakjes
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 grote pot mirabellen (gele pruimen), zonder sap
  • 4 plakjes peperkoek
  • peper
  • zout
  • boter
  • bloem

Bereiding:

  • Leg het konijn een nacht van tevoren in azijn en water. Zorg ervoor dat het onderstaat.
  • Haal het konijn uit het azijnwater, giet dat weg en dep de konijn droog.
  • Kruid met peper en zout en strooi wat bloem aan beide kanten.
  • Verwarm een braadpan met boter. Bak de konijnenstukken bruin aan beide kanten.
  • Blus dan met het herfstbokbier. Zorg dat de konijn onder staat, voeg anders wat water toe.
  • Leg het kruidenbuiltje erbij.
  • Laat een halfuurtje pruttelen op een zacht vuurtje. Hou het een beetje in de gaten.
  • Leg de peperkoek op het konijn en laat nog eens 10 minuten pruttelen.
  • Voeg de suiker en de gele pruimen toe. Laat nog eens zo’n 5 à 10 minuten pruttelen.
Advertenties

2 gedachtes over “Konijn met mirabellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s