Koi – Arnhem

Een paar weken geleden logeerden we in Arnhem. Na een dagje rondslenteren in de stad kregen we wel honger. Tijdens onze wandeling zagen we al een sushirestaurant liggen, de ‘Koi’. En daar stapten we later op de avond dan ook binnen.

1-DSCN6491 1-DSCN6492
Via een glazen deur kom je in de ontvangsthal. Aan de linker- en rechterkant is er een eetgedeelte maar via de trap kun je ook nog naar boven. Wij mochten als eerste plaatsnemen aan de rechterkant. We zochten een tafeltje voor twee uit. Al vlug volgden de volgende gasten en na een tijdje zat het ook al helemaal vol.
De tafels voor groepen en de kleinere tafeltjes staan wat door elkaar. Heel gezellig vind ik dat nooit als je met zijn tweetjes komt eten. Maar drukte stoorde niet helemaal.

1-DSCN6495 1-DSCN6497

Het all you can eat- concept werd even uitgelegd en zo konden we beginnen. Hier werken ze nog met de kaart maar ze waren heel snel om de bestelling op te halen en te brengen. Echt top! Ook de lege bordjes werden in recordtempo weer opgehaald zodat je, zelfs op het kleine tafeltje, altijd wel plaats had.
De kaart ziet er ook mooi en duidelijk uit. De gerechtjes staan er mooi op. Er staat ook bij of een gerechtje vegetarisch of pittig is, of het varkensvlees bevat en of het een nieuw/aangepast gerecht is.

1-DSCN6500 1-DSCN6505

1-DSCN6501 1-DSCN6502

Er was een ruime keuze op de kaart. Ook de hoeveelheden per gerecht waren soms groter dan elders. Zo kregen we hier bijvoorbeeld 4 stukjes in een portie sushi met gebakken garnaal.  Er stonden ook gerechtjes op die we nog niet eerder zagen, zoals de zalmtobiko en de maguro avocado waar de vis rondom de rijst was gerold. Deze werden ook afgewerkt met een beetje mayonaise. Dat vinden we altijd lekker. Ook de gefrituurde zeewier vermicelli rol vond ik het proberen waard.
Verder bestelden we de gerechtjes die we altijd wel graag nemen. We proefden een heleboel temaki’s (zeewierhoorntjes), de avocado maki, de dragonroll en de paling avocado roll.
Het was echt allemaal heerlijk! Niets op aan te merken!

1-DSCN6504 1-DSCN6506

1-DSCN6503 1-DSCN6508

Ook het aanbod van de desserts was ruim en interessant.
Zo kozen we voor de kokospudding en de twee varianten van de zoete broodjes (gestoomd en gefrituurd). Het ijs zelf was dan weer iets minimaler: vanille, citroen, groene thee en verrassingsijs waar je dan 1 bolletje per persoon van mocht proeven.
Zoals altijd zijn er ook enkele gerechten met meerprijzen. De meerprijs van die gerechtjes was in deze Koi maar één euro. Een spotprijsje dus. Daarom bestelden we het speciale mochi ijs en de mixed roll.

1-DSCN6509 1-DSCN6511

1-DSCN6510

Wat ik wel jammer vond, was de temperatuur in het restaurant. Ik had de hele avond last van kou, met af en toe kippenvel. Doordat de glazen deur vaak openging en er geen directe afscheiding is (buiten een kast met heel veel grote openingen), trok de wind er soms goed door.

8enhalf

Lekker!

  • mooie keuze aan gerechten
  • extra gerechtjes voor de prijs van 1 euro
  • snelle service

Niet zo lekker!

  • de té frisse temperatuur in het restaurant (het was al fris buiten)

http://www.sushi-koi.nl/

 

Een gedachte over “Koi – Arnhem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s