Deze soep doet mee met het Foodblogevent op dit blog.
Ingrediënten:
- 225 gram rucola
- 1 dikke ui
- 3 kleine aardappeltjes
- 1 flinke theelepel knoflookpuree
- handje kaasvlokken
- 2 koffielepels groentebouillon (poeder)
- 1,2 liter water
- kant-en-klaar spek
- boter
Bereiding:
- Snijd de ui in grove stukken.
- Snijd de aardappeltjes in kleine blokjes.
- Verwarm een pot met wat boter. Bak de ui glazig aan.
- Roer er de knoflook doorheen.
- Voeg de aardappeltjes toe. Roer even goed om.
- Giet er nu het water en de bouillon bij. Laat zo’n 8-10 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg nu de rucola toe. Laat nu zo’n 2 minuten verder pruttelen. Hou een handje rucola over voor de afwerking.
- Mix de soep fijn met een staafmixer.
- Verwarm de speklapjes even in een pan.
- Verdeel de soep over de kommetjes. Leg er twee speklapjes op en werk af met wat kaasvlokken en blaadjes rucola.
Lekker zeg ^^
Aardappels vervang ik door een stuk knolselder
Ook een goede tip!