Rucolasoep

1-IMG_6636

Deze soep doet mee met het Foodblogevent op dit blog.

Ingrediënten:

  • 225 gram rucola
  • 1 dikke ui
  • 3 kleine aardappeltjes
  • 1 flinke theelepel knoflookpuree
  • handje kaasvlokken
  • 2 koffielepels groentebouillon (poeder)
  • 1,2 liter water
  • kant-en-klaar spek
  • boter

Bereiding:

  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Snijd de aardappeltjes in kleine blokjes.
  • Verwarm een pot met wat boter. Bak de ui glazig aan.
  • Roer er de knoflook doorheen.
  • Voeg de aardappeltjes toe. Roer even goed om.
  • Giet er nu het water en de bouillon bij. Laat zo’n 8-10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg nu de rucola toe. Laat nu zo’n 2 minuten verder pruttelen. Hou een handje rucola over voor de afwerking.
  • Mix de soep fijn met een staafmixer.
  • Verwarm de speklapjes even in een pan.
  • Verdeel de soep over de kommetjes. Leg er twee speklapjes op en werk af met wat kaasvlokken en blaadjes rucola.
Advertenties

3 thoughts on “Rucolasoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s