Gehaktschotel met pompoen

1-IMG_6626

Ingrediënten:

  • 1 kilogram gehakt
  • 600 gram pompoenblokjes
  • 400 gram snijbonen
  • 1 dikke ui
  • 400 gram champignons
  • 2 kg kruimige aardappels
  • 400 g gezeefde tomaten
  • scheutje melk
  • een flinke eetlepel margarine
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • handvol gemalen kaas

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op grillstand, bovenaan.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze een 20-tal minuten tot ze gaar zijn. Giet ze daarna af.
  • Doe wat nootmuskaat, peper, zout, een scheutje melk en wat margarine bij de aardappelen en stamp ze fijn met een pureestamper.
  • Neem een diepere pan met wat boter en bak de snijbonen een 6-tal minuten aan. Hou dan even aan de kant.
  • Snijd ondertussen de ui fijn.
  • Snijd de champignons in vier stukken.
  • Verwarm een diepe pan met wat boter. Bak de ui daarin glazig.
  • Voeg het gehakt, beetje bij beetje, daaraan toe en bak het rul.
  • Voeg de pompoenblokjes toe en laat ze zo’n 7-tal minuten garen, roer af en toe.
  • Voeg dan de champignons toe en roer ze er een paar minuten doorheen.
  • Voeg de snijbonen toe.
  • Doe er de gezeefde tomaten bij en laat een paar minuten pruttelen.
  • Doe dit gehaktmengsel in een ovenschaal of verdeel het over kleinere schaaltjes. Strijk er nu de aardappelpuree overheen en bestrooi met de gemalen kaas.
  • Zet het nu een 8 à 10 minuten onder de grill. Hou het in de gaten.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s