Konijn met gedroogde pruimen en tafelbier

1-IMG_6597

Ingrediënten:

  • 4 konijnenbillen
  • 2 uien
  • 400 ml azijn
  • kruidenbuiltje van 3 laurierblaadjes en 6 takjes gedroogde tijm
  • 75 cl Piedboeuf (tafelbier)
  • 250 gram gedroogde pruimen, ontpit
  • 4 à 5 eetlepels kristalsuiker
  • 4 plakjes peperkoek
  • peper
  • zout
  • boter
  • bloem
  • water

Bereiding:

  • Leg de konijnenbillen een halve dag van te voren in azijn en water, tot ze goed onderstaan.
  • Haal ze dan uit het azijnwater, giet dat weg en dep ze droog.
  • Kruid beide kanten van het konijn met peper en zout. En strooi er even wat bloem over aan beide kanten.
  • Verwarm een braadpot met boter en bak de konijnenbillen aan beide kanten bruin. Haal ze dan even uit de pot.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Doe nog eens wat boter in de braadpot en bak de ui glazig aan.
  • Voeg dan de konijnenbillen toe.
  • Giet het bier eroverheen. De konijn moet onderstaan. Je kan het eventueel aanvullen met extra tafelbier of wat water.
  • Voeg ook het kruidenbuiltje toe.
  • Zet het deksel op de pot en laat heel zachtjes pruttelen. Kijk af en toe of er nog voldoende vocht is maar roer er niet teveel door.
  • Laat het zo’n 30 minuten pruttelen. Haal het kruidenbuiltje er dan weer uit.
  • Voeg dan de pruimen en de suiker toe. Roer even voorzichtig.
  • Leg de plakken peperkoek op de saus. Laat nog een 10 à 15 minuten pruttelen tot de saus is ingedikt.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s