Van der Valk – Arnhem

Vorige week logeerden mijn vriend en ik twee nachten in het Van der Valk hotel in Arnhem. Natuurlijk vinden we het ook altijd fijn om even het restaurant te testen.
Daarom reserveerden we al tijdig een tafeltje op de eerste avond.
Bij binnenkomst werden we vriendelijk begeleid naar de tafel en kregen we uitleg over de kaart. Hier kun je voor het menu van de maand kiezen of een menu à la carte.
Wij kozen voor dat laatste al zag het maandmenu er ook wel smakelijk uit.

1-DSCN6463 1-DSCN6477

Bij het serveren van de drankjes werd er ook even gevraagd of we wat brood wensten. Dat leek ons een prima idee. Dus kregen we wat stukjes stokbrood met kruidenboter, olijftapenade en Heksenkaas. De Heksenkaas heb ik zelf al vaak gegeten thuis. Ik blijf het lekker vinden! De kruidenboter viel bij ons ook erg in de smaak en ook de olijftapenade was zeker ok al zijn we niet zo’n fan van olijven. Achteraf zagen we wel dat we dit gerechtje moesten betalen. Dat was voor ons onduidelijk in het begin.
Omdat andere Van der Valk hotels het vaak zonder kosten op tafel zetten.

1-DSCN6453 1-DSCN6456 1-DSCN6458 1-DSCN6461

Als voorgerecht nam ik de rundercarpaccio met pestodressing, Parmezaanse kaas en rucola. Dit was een groot bord met dunne lapjes vlees. De dressing kon mij erg bekoren! Ik heb gesmuld.
Mijn vriend koos de tartaar van Veluws rund met daarbij een sausje dat naar mosterd smaakte. Mijn vriend houdt niet van mosterd maar ik heb ervan geproefd en het paste perfect bij de tartaar.
Onze voorgerechten waren geslaagd!

1-DSCN6466 1-DSCN6470 1-DSCN6471 1-DSCN6472 1-DSCN6475

Een tijdje later kwam dan ons hoofdgerecht: de chateaubriand. Deze ossenhaas van 500 gram werd al in dikke stukken gesneden. Dit stuk vlees lag op een laag gebakken groenten. Heerlijk!
Het vlees smolt weg op tong. Het was al een lange tijd geleden dat ik nog zo’n lekker stuk vlees at. Jammie!
Daarbij kregen we ook nog een bearnaisesaus en een truffeltapenade. Die truffeltapenade was lekker maar leek voor ons eerder een dikkere vleesjus. De truffelsmaak was ons niet opgevallen tijdens het diner maar hij had wel een goede smaak.
Bij dit gerecht kregen we nog een bakje friet, gebakken krieltjes en snijbonen met wortelbolletjes. De gebakken krieltjes waren lekker gebakken. Daarin zat nog een klein gebakken uitje en wat spekjes. De frietjes waren krokant en de groenten mooi beetgaar. Bij het bestellen van dit hoofdgerecht vroegen we ook extra champignonsaus. Uiteindelijk kregen we extra gebakken champignons. Daar was dus iets fout gegaan maar dit hebben we niet gemeld. We hadden achteraf toch genoeg aan onze sauzen die er al bij zaten. En we houden ook wel van een extra gebakken champignon.
Een perfect hoofdgerecht! Een echte aanrader.

Helaas hebben we geen dessert meer geproefd want onze buikjes zaten weer goed vol na dit enorme stuk vlees en het voorgerecht.
We werden vriendelijk geholpen door het personeel. Tussendoor kwamen ze ook regelmatig vragen of alles nog naar wens was. Heel fijn!
Het restaurant is, wat ons betreft, zeker een aanrader.

Lekker!

  • perfect gebakken vlees
  • uiterst vriendelijk personeel
  • pestodressing was enorm lekker

Niet zo lekker!

  • champignons gekregen in plaats van champignonsaus

9

Van der Valk Arnhem, Amsterdamseweg 505, Arnhem, https://www.hotelarnhem.nl

6 gedachtes over “Van der Valk – Arnhem

  1. Sammi zegt:

    Je uitgebreide review is erg fijn, het schetst een duidelijk beeld. Ik denk dat ik dit weekend hier ga dineren! Waar ik zelf graag kom is Grand Café Aan de Beek. Ben jij hier al een keer geweest? Het is zeker een aanrader.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s