Rijstschotel met spruitjes

1-IMG_6568

Ingrediënten:

  • 300 gram zilvervliesrijst met spelt en quinoa (Lassie)
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 350 gram spruitjes
  • 1 dikke ui
  • 2 stengels bosui
  • peper
  • zout
  • 1 koffielepel rozemarijn, gedroogde
  • handvol gemalen kaas

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de bosui in ringen.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken.
  • Verwarm een pan en bak de ui glazig.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul. Kruid goed bij met peper, zout en rozemarijn.
  • Roer er dan de bosui doorheen. Laat even zachtjes bakken.
  • Voeg de gezeefde tomaten toe en laat zachtjes pruttelen.
  • Snijd een stukje van de onderkant van elke spruit. Snijd er dan een kruisje in. Kook de spruitjes zo’n 10 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet af.
  • Voeg de rijst en spruitjes bij het tomatenmengsel. Roer alles goed door elkaar.
  • Doe alles in een ovenschaal en strooi er de gemalen kaas over.
  • Zet zo’n 15 minuten in de oven.
Advertentie

Een gedachte over “Rijstschotel met spruitjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s