Ingrediënten:
- 300 gram zilvervliesrijst met spelt en quinoa (Lassie)
- 500 gram gemengd gehakt
- 500 ml gezeefde tomaten
- 350 gram spruitjes
- 1 dikke ui
- 2 stengels bosui
- peper
- zout
- 1 koffielepel rozemarijn, gedroogde
- handvol gemalen kaas
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Snijd de ui fijn.
- Snijd de bosui in ringen.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken.
- Verwarm een pan en bak de ui glazig.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul. Kruid goed bij met peper, zout en rozemarijn.
- Roer er dan de bosui doorheen. Laat even zachtjes bakken.
- Voeg de gezeefde tomaten toe en laat zachtjes pruttelen.
- Snijd een stukje van de onderkant van elke spruit. Snijd er dan een kruisje in. Kook de spruitjes zo’n 10 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet af.
- Voeg de rijst en spruitjes bij het tomatenmengsel. Roer alles goed door elkaar.
- Doe alles in een ovenschaal en strooi er de gemalen kaas over.
- Zet zo’n 15 minuten in de oven.
Lekker! 😀