Spruitjes met appel

1-IMG_6444

Ingrediënten:

  • 400 gram spruiten
  • 2 appels (bijvoorbeeld Elstar)
  • 2 koffielepels kaneelpoeder
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1/2 eetlepeltje venkelzaadjes
  • klontje boter

Bereiding:

  • Verwijder een stukje van de stronk. Verwijder eventueel de verkleurde blaadjes. Snijd een kruisje in het stronkje.
  • Doe de spruitjes in een ruime pan met kokend water. Laat ze zo’n 12-tal minuten koken. Giet dan af.
  • Schil ondertussen de appels. Snijd ze in 4 stukken. Verwijder het klokhuis en snijd elk stukje in 3 à 4 partjes.
  • Doe een klontje boter in een braadpan. Voeg de appeltjes toe. Voeg de kristalsuiker, kaneel en venkelzaadjes toe en laat ze lichtbruin worden. Roer af en toe.
  • Voeg de spruitjes toe als de appeltjes zachter zijn geworden.
Advertenties

3 thoughts on “Spruitjes met appel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s