Spruitjes met appel

1-IMG_6444

Ingrediënten:

  • 400 gram spruiten
  • 2 appels (bijvoorbeeld Elstar)
  • 2 koffielepels kaneelpoeder
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1/2 eetlepeltje venkelzaadjes
  • klontje boter

Bereiding:

  • Verwijder een stukje van de stronk. Verwijder eventueel de verkleurde blaadjes. Snijd een kruisje in het stronkje.
  • Doe de spruitjes in een ruime pan met kokend water. Laat ze zo’n 12-tal minuten koken. Giet dan af.
  • Schil ondertussen de appels. Snijd ze in 4 stukken. Verwijder het klokhuis en snijd elk stukje in 3 à 4 partjes.
  • Doe een klontje boter in een braadpan. Voeg de appeltjes toe. Voeg de kristalsuiker, kaneel en venkelzaadjes toe en laat ze lichtbruin worden. Roer af en toe.
  • Voeg de spruitjes toe als de appeltjes zachter zijn geworden.

3 gedachtes over “Spruitjes met appel

Plaats een reactie