Ingrediënten:
- 400 gram spruiten
- 2 appels (bijvoorbeeld Elstar)
- 2 koffielepels kaneelpoeder
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 1/2 eetlepeltje venkelzaadjes
- klontje boter
Bereiding:
- Verwijder een stukje van de stronk. Verwijder eventueel de verkleurde blaadjes. Snijd een kruisje in het stronkje.
- Doe de spruitjes in een ruime pan met kokend water. Laat ze zo’n 12-tal minuten koken. Giet dan af.
- Schil ondertussen de appels. Snijd ze in 4 stukken. Verwijder het klokhuis en snijd elk stukje in 3 à 4 partjes.
- Doe een klontje boter in een braadpan. Voeg de appeltjes toe. Voeg de kristalsuiker, kaneel en venkelzaadjes toe en laat ze lichtbruin worden. Roer af en toe.
- Voeg de spruitjes toe als de appeltjes zachter zijn geworden.
Dit lijkt me lekker 🙂
Ziet er lekker uit! Leuke blog heb je, ik volg je meteen! 🙂
Dank je voor jouw reactie en compliment ! Leuk!