Kippenvleugeltjes uit de oven

1-IMG_6448

Ingrediënten:

  • 6 kippenvleugels
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 3 koffielepels knoflookpuree (tube) of 4 versgeperste tenen knoflook
  • 5 eetlepels honing
  • bakspray

Bereiding:

  • Doe de sojasaus, knoflookpuree en 3 eetlepels honing in een kom. Meng het even goed.
  • Doe de kippenvleugeltjes in de kom. Meng goed door elkaar en laat enkele uurtjes in de koelkast marineren.
  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Doe wat bakspray in een ovenschaal en leg de kippenvleugeltjes erin. Verdeel ze mooi over de bodem.
  • Giet de marinade eroverheen.
  • Doe aluminiumfolie over de schotel en zet hem dan 20 minuten in de oven.
  • Haal dan de folie eraf en zet weer 10 minuten in de oven. Druppel er een lepel honing overheen.
  • Draai de vleugeltjes om, bedruppel met nog een lepel honing en laat ze weer 10 minuten in de oven staan. Zo zijn ze aan beide kanten krokant gebakken.

Een gedachte over “Kippenvleugeltjes uit de oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s