Ingrediënten:
- 6 kippenvleugels
- 5 eetlepels sojasaus
- 3 koffielepels knoflookpuree (tube) of 4 versgeperste tenen knoflook
- 5 eetlepels honing
- bakspray
Bereiding:
- Doe de sojasaus, knoflookpuree en 3 eetlepels honing in een kom. Meng het even goed.
- Doe de kippenvleugeltjes in de kom. Meng goed door elkaar en laat enkele uurtjes in de koelkast marineren.
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Doe wat bakspray in een ovenschaal en leg de kippenvleugeltjes erin. Verdeel ze mooi over de bodem.
- Giet de marinade eroverheen.
- Doe aluminiumfolie over de schotel en zet hem dan 20 minuten in de oven.
- Haal dan de folie eraf en zet weer 10 minuten in de oven. Druppel er een lepel honing overheen.
- Draai de vleugeltjes om, bedruppel met nog een lepel honing en laat ze weer 10 minuten in de oven staan. Zo zijn ze aan beide kanten krokant gebakken.
Leuk recept 🙂