Ovenschotel met gehakt en tortillachips

1-IMG_6193

Ingrediënten:

  • 150 gram tortillachips
  • 250 gram gehakt
  • 1 puntpaprika
  • 1 lenteuitje
  • 4 groene pepertjes, mild (glazen potje)
  • klein potje champignons
  • klein blikje maïs
  • klein blikje tomatenblokjes met knoflook
  • 40 gram gemalen kaas
  • zout
  • peper
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/2 koffielepel paprikapoeder
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de paprika in kleine stukjes.
  • Snijd de lenteui in kleine ringen.
  • Snijd de pepertjes in ringen.
  • Verwarm een pan met wat olijfolie. Bak het gehakt rul en kruid met zout, peper, cayennepeper en paprikapoeder.
  • Voeg dan de champignons en tomatenblokjes toe. Laat een paar minuten pruttelen tot het een vastere saus is. Roer er dan nog even de helft van de maïs doorheen.
  • Vul het ovenschaaltje met de tortillachips.
  • Strooi er de paprikablokjes, lenteui en pepertjes doorheen.
  • Meng er dan het gehaktmengsel doorheen.
  • Werk af met de rest van de maïs.
  • Strooi er nog wat gemalen kaas overheen.
  • Zet zo’n 10 minuten in de oven.
Advertenties

4 gedachtes over “Ovenschotel met gehakt en tortillachips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s