Taco’s met gehakt

1-IMG_6171

Ingrediënten:

  • 350 gram gehakt
  • 8 tacoschelpen
  • 2 lente-uitjes
  • 6 groene pepertjes (mild, uit glazen potje)
  • blikje tomatenblokjes met knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • klein blikje maïs
  • handjevol gemalen kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel gemalen cayennepeper

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Verwarm een pan met wat olijfolie.
  • Bak het gehakt daarin rul. Kruid het met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper.
  • Snijd ondertussen de puntpaprika in schijfjes. Voeg het toe aan het gehakt.
  • Snijd de lente-uitjes en pepertjes in fijne ringetjes. Roer 3/4 van de lente-ui, de helft van de pepertjes en een half blikje maïs door het gehakt.
  • Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat een 3-tal minuten zachtjes pruttelen.
  • Zet de tacoschelpen in een ovenschaaltje. Vul ze met het gehaktmengsel.
  • Verdeel de kaas over de taco’s.
  • Werk af met het overschot van de lente-ui, maïs en de ringetjes van de groene peper.
  • Zet de tacoschelpen zo’n 10 minuten in de oven.
Advertenties

6 thoughts on “Taco’s met gehakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s