GETEST: Polles Pannenkoekenboek

In augustus kreeg ik een geweldig leuk kookboek toegestuurd.
Als grote Efteling fan is het natuurlijk geweldig om zo’n pannenkoekenboek van dit mooie pretpark toegestuurd te krijgen. Vorig jaar mocht ik hun horeca ook al testen en maakte daar twee verslagen van die je hier kunt lezen:

culinaire route door de Efteling 1

culinaire route door de Efteling 2

Toen nam ik ook een kijkje in het pannenkoekenrestaurant ‘Polles Keuken’. Een ware belevenis en mijn vriend en ik hebben er toen twee heerlijke pannenkoeken gegeten.
Nu heeft de Efteling dus zijn eigen pannenkoekenboek uitgebracht, voor de vriendelijke prijs van 12,50 euro.

1-IMG_6063 1-IMG_6076

De voorkant vind ik al heel mooi met die delftsblauwe tegeltjes. En natuurlijk staat ook Polle, het koksmaatje van de Hartenhof paleiskeuken, op de voorkant.
Het boek begint met een inhoudsopgave met alle recepten. En natuurlijk staan er ook enkele belangrijke toverregels in om de beste pannenkoeken te maken.

1-IMG_6066

De tekst is weer helemaal in Eftelingstijl! Prachtig omschreven teksten met een sprookjesachtig tintje erin. Het boek is leuk voor kinderen maar de kleine lettertjes die je vaker in dit boek tegenkomt, lijken me meer geschikt voor de grote mensen.

1-IMG_6073 1-IMG_6067

Het boek bevat hele mooie foto’s die een hele pagina in beslag nemen. Elk recept is in grote stappen uitgeschreven en ernaast staat steeds de ingrediëntenlijst met de benodigde keukenspullen.
In het begin van het boek staan enkele basisrecepten voor pannenkoeken en poffertjes. Zie je een glazen bol in het boek staan, dan zijn die recepten ook gluten-en lactosevrij.

Verder vind je een categorie voor hartige en zoete pannenkoeken maar ook de taartjes en desserts kunnen hier niet ontbreken.
Tussendoor staan er ook nog bladzijdes voor de kinderen, met puzzels en tekenplaten. Ik vind het zelf wat overbodig maar ik snap dat het helemaal bij de Efteling hoort en ze daarmee de kinderen nog meer willen aanspreken. Maar ik zou het zelf zonde vinden als kinderen in dit mooie boek gaan kliederen.

1-IMG_6075

Het kookboek ziet er prachtig uit met al zijn foto’s maar een kookboek dient natuurlijk niet alleen om in te bladeren…ik maakte er tot nu toe twee recepten uit.

1-IMG_6108 1-IMG_6110

Zo volgde ik de stappen van het gewone pannenkoekenrecept en versierde het met banaan, rode vruchten en nutella.
Mijn vriend is een echte zalmliefhebber en hij ging voor de ‘Deftige zalmpannenkoek’.
Het recept was makkelijk te volgen, heel duidelijk en de pannenkoeken smaakten geweldig.

1-IMG_5839 1-IMG_5877

Een volgende keer gaan we eens voor de courgettepannenkoekjes en de pannenkoekenlasagne. Dat staat al vast! Maar het toverijs met banaan en pindakaas lijkt me ook geweldig om eens te maken!

Jawel, Polle heeft me overtuigd om de pakjes pannenkoekenmix eens niet te kopen en zelf aan de slag te gaan met bloem, eieren, melk en boter. Want zo moeilijk is het niet.
Een prachtig kookboek voor jong en oud!

http://www.efteling.com

Advertentie

2 gedachtes over “GETEST: Polles Pannenkoekenboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s