Stoofvlees met blauwe bessen

1-IMG_6034

Ingrediënten:

  • 2 kg runderstoofvlees
  • 3 flesjes Westmalle (dubbel bijvoorbeeld)
  • 2 potjes blauwe bessen op siroop (B-berry, 370 ml, per potje)
  • 2 uien
  • 3 flinke eetlepels appelstroop
  • 3 laurierblaadjes
  • 10 kruidnagels
  • 10 jeneverbessen
  • peper
  • zout
  • braadboter

Bereiding:

  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd het stoofvlees in kleine stukjes van 1,5 cm ongeveer.
  • Verwarm een stoofpot met wat boter. Bak de ui glazig en houd daarna apart.
  • Neem dezelfde pot en doe er weer braadboter in. Bak het vlees in 3 porties bruin rondom. Kruid goed met peper en zout.
  • Doe al het vlees in dezelfde pot. Zet het vuur half en doe er alvast 1,5 flesje Westmalle in. Voeg ook de laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen toe.
  • Zet het deksel erop en laat rustig pruttelen. Pruttelt het te hard, zet het vuur dan lager.
  • Roer om de twintig minuten even in de pot. Is er teveel vocht verdampt, voeg dan wat trappist toe.
  • Laat het zo’n 3 uren zachtjes pruttelen. Haal er dan de laurier, kruidnagels en jeneverbessen uit.
  • Voeg dan de stroop en het vocht van de bessen toe. Laat pruttelen en wat indikken voor een 30-tal minuten.
  • Is de saus niet dik genoeg, dan kun je altijd even binden met maïszetmeel.
  • Voeg nu de besjes toe en roer er ook nog even de uien doorheen.
Advertenties

3 thoughts on “Stoofvlees met blauwe bessen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s