Ingrediënten:
- 2 kg runderstoofvlees
- 3 flesjes Westmalle (dubbel bijvoorbeeld)
- 2 potjes blauwe bessen op siroop (B-berry, 370 ml, per potje)
- 2 uien
- 3 flinke eetlepels appelstroop
- 3 laurierblaadjes
- 10 kruidnagels
- 10 jeneverbessen
- peper
- zout
- braadboter
Bereiding:
- Snijd de ui in halve ringen.
- Snijd het stoofvlees in kleine stukjes van 1,5 cm ongeveer.
- Verwarm een stoofpot met wat boter. Bak de ui glazig en houd daarna apart.
- Neem dezelfde pot en doe er weer braadboter in. Bak het vlees in 3 porties bruin rondom. Kruid goed met peper en zout.
- Doe al het vlees in dezelfde pot. Zet het vuur half en doe er alvast 1,5 flesje Westmalle in. Voeg ook de laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen toe.
- Zet het deksel erop en laat rustig pruttelen. Pruttelt het te hard, zet het vuur dan lager.
- Roer om de twintig minuten even in de pot. Is er teveel vocht verdampt, voeg dan wat trappist toe.
- Laat het zo’n 3 uren zachtjes pruttelen. Haal er dan de laurier, kruidnagels en jeneverbessen uit.
- Voeg dan de stroop en het vocht van de bessen toe. Laat pruttelen en wat indikken voor een 30-tal minuten.
- Is de saus niet dik genoeg, dan kun je altijd even binden met maïszetmeel.
- Voeg nu de besjes toe en roer er ook nog even de uien doorheen.
Blauwe bessen zijn lekker 🙂
Zeker weten! 😊
^^