GETEST: Artisan Grains Snack Pot

Tijd om een nieuwe snack te testen… de Artisan Grains snack pot.
De Artisan Grains kende ik al toen ik destijds deze granen mocht testen.
Daarna heb ik zelf ook nog eens hun spelt gekocht en ook daar was ik tevreden over.

Nu kreeg ik de vraag om hun nieuwe Snack Pots te testen. Mijn antwoord was natuurlijk…ja!
Misschien ken je wel de noedels in de potjes. Ik heb ze al vaak gekocht. Lekker voor de lunch op het werk of gewoon thuis, voor de snelle hap. Altijd makkelijk… gekookt water erbij. Eventjes laten staan en klaar.
Maar deze Snack Pots zijn een gezonder alternatief. Want het is eigenlijk een mix van granen, bonen en kruiden. Het is alleszins een potje vol vezels en een vetarme maaltijd!

1-IMG_6080

Ze maken gebruik van couscous, freekeh, quinoa als granen. Daarbij zitten nog linzen of Edamame bonen met daarbij de nodige kruiden.
Ik kreeg zelf de ‘Mint Tabouleh’ en de ‘Zoete Chili’ toegestuurd.
Dit zijn twee potjes met de Edamame bonen. De andere variant, de ‘Moroccan Spiced’, bevat de linzen. Maar deze heb ik dit keer niet kunnen proeven. Al leek me dat ook een lekkere smaak want ik hou wel van de Marokkaanse kruiden.

1-IMG_6083 1-IMG_6084

Maar goed…de bereiding was dus makkelijk. Eerst water koken, dan vullen tot de vullijn, na 2 minuten roeren en nog eens 3 minuten laten staan. Dit met het dekseltje er terug op.
Enige probleem was de vullijn. Die had ik ergens in het bekertje verwacht. In eerste instantie had ik het water er te hoog in gedaan. Tot onder het randje van het bekertje waar ook een ‘lijn’ loopt. Tot ik de vullijn vooraan op de verpakking zag staan. Bij de andere Snack Pot ging het gelukkig goed.

1-IMG_6095

Beide Snack Pots ruiken trouwens heerlijk. De ene echt naar munt en de andere nog meer gekruid. Mijn vriend en ik hebben samen geproefd. We hadden dezelfde mening. De mint trok ons het minste aan. Een iets apartere smaak en daardoor minder geliefd.
De Sweet Chili kon ons wel bekoren. Voor mij best pittig, mijn vriend vond het helemaal ok.
De granen waren mooi gegaard en ook de bonen konden ons zeker bekoren. En ook al moet het potje vijf minuten staan alvorens te proeven… het is dan nog altijd erg warm!

Of ik het nu zelf weer zou kopen, waarschijnlijk niet.
Ik ben meer het type dat de granen graag mengt met wat gehakt of een gestoofd stukje vlees. Ik zou dus vlugger voor hun gewone (doosjes) graan gaan.

http://www.artisangrains.nl

Advertentie

Een gedachte over “GETEST: Artisan Grains Snack Pot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s