Foodblogswap: Wraps met kip en honing-mosterd dressing

Tijd voor de maandelijkse foodblogswap!
Deze maand kookte ik van Culi Sandra. Het foodblog van Sandra die, net als ik, van koken en eten houd. Liefst eenvoudig en snel.

Het leek me leuk om iets te maken met mijn kleine wraps die ik nog in de voorraadkast had liggen.
Ik had al gezien dat Culi Sandra een paar recepten met wraps online had staan.
Ik koos het recept van de wraps met beenham. Een recept dat er niet te moeilijk uitziet en prima past bij deze zomerse temperaturen.

Natuurlijk is de bedoeling dat je niet zomaar het originele recept overneemt. Dat zou ook saai zijn… dus veranderde ik enkele kleine dingen. De beenham is het voor mij niet geworden want ik zag gisteren kleine kippenreepjes in de koeling van de supermarkt (Emté) liggen. Pittige saladereepjes, om zo te gebruiken.
Daarmee ging ik aan de slag.
Als dressing gebruikte Sandra worcestershiresaus. Die had ik niet in de kast en voor die paar druppels vond ik het zonde om dit te gaan kopen. Ik heb ketjap gebruikt. Wat ook prima ging maar waarschijnlijk wel net wat anders smaakt.
Peper voegde ik zelf niet meer toe omdat mijn French’s mosterd (die ik deze zomer toegestuurd kreeg om te testen) al krachtig genoeg was van zichzelf.

1-IMG_5934

Ik at deze wraps trouwens met mes en vork, zonder op te rollen. Wil je ze wel echt als opgerolde wrap eten dan lijkt het me raadzaam op toch de grote wraps te gebruiken.

collage-2015-08-31
Ingrediënten (voor vier wraps):

  • 4 wraps
  • 1 avocado
  • 150 gram kippenreepjes (gebakken)
  • twee handjes ijsbergsla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el ketjap manis

Bereiding:

  • Warm de kippenreepjes eventueel op in een koekenpan of magnetron. Koud is ook lekker.
  • Leg de koude (of verwarmde) wrap op het bordje.
  • Beleg met de ijsbergsla.
  • Snijd de avocado in reepjes. Leg deze op de sla.
  • Leg de kippenreepjes erop.
  • Neem een kommetje. Vermeng de olijfolie, mosterd, honing en ketjap manis met een vork. Proef even en voeg eventueel wat peper toe.
  • Besprenkel de saus over de wrap.

Een gedachte over “Foodblogswap: Wraps met kip en honing-mosterd dressing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s