Speltpasta met gehakt

1-IMG_5910

Ingrediënten:

  • 450 gram penne speltpasta (kan ook met gewone penne)
  • 1 kleine prei, witte gedeelte
  • 1 dikke ui
  • 4 stengeltjes bosui
  • 150 gram wortelballetjes of wortelschijfjes
  • 450 gram gemengd gehakt
  • 40 gram gemalen kaas
  • 40 gram grana padano
  • scheutje melk
  • 250 gram ricotta
  • peper
  • zout
  • boter

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringetjes.
  • Snijd de prei in fijne ringen.
  • Verwarm een pot met wat boter. Doe hierin de ui en de wortelen. Roer een paar minuten om.
  • Voeg nu beetje bij beetje het gehakt toe. Bak het rul.
  • Voeg nu de bosui en prei toe. Roer goed om. Kruid met peper en zout.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet dan af.
  • Prak de ricotta in een apart kommetje. Voeg een scheut melk toe. Roer goed om en kruid met peper en zout. Roer er de grana padano doorheen.
  • Roer de ricotta door de warme pasta.
  • Roer er nu de groenten doorheen.
  • Doe het geheel in een ingevette ovenschaal. Strooi er de gemalen kaas over.
  • Zet het nu zo’n 10 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s