GETEST: Smartmat maaltijdbox

De ene na de andere maaltijdbox verschijnt op het internet…
Een paar weken geleden kwam ik de ‘Smartmat’ tegen op de social media. Ik moest eerst aan iets wiskundig denken maar het is toch echt een maaltijdbox met verse ingrediënten die je thuis kunt laten bezorgen.
Ik mocht deze box uittesten voor mijn foodblog. Dat vind ik altijd enorm leuk en was dan ook nieuwsgierig naar het pakket.

Smartmat heeft een ruim aanbod met verschillende boxen. Zo kun je er boxen bestellen met 3, 4 of 5 maaltijden.
Ook voor de singles is er een box, een quick & easy box met kindvriendelijke en snelle maaltijden, ontbijtpakketten, fruitboxen en een vegetarische box. Genoeg keuze dus!
Het Smartmat weekmenu is gevarieerd en bevat alle nodige voedingsstoffen. Het seizoen bepaalt trouwens de samenstelling van de box en de maaltijden zouden in minder dan 45 minuten op tafel moeten staan.

Ik kreeg de box met 4 gerechten voor 2 personen. Nou ja, die sticker stond tenminste op mijn doos. Maar uiteindelijk zaten er drie maaltijden in. En een zakje thee met bijbehorend recept.
Deze box wordt op maandagavond afgeleverd, in België. Ik kreeg een mail met het tijdstip zodat ik niet de hele avond paraat moest staan. Hij kwam zelfs een halfuurtje vroeger dan voorzien.
Het pakketje was mooi gekoeld en zat in een stevige kartonnen doos met leuke opdruk.
Ik kreeg er ook nog een boekje bij (waarin ook de recepten staan) met bijbehorende kruiden (komijn, gember en oregano).  Na opening van de doos zagen de producten er goed uit. Vers en netjes geordend. Er zaten ook 4 biologisch producten in. Altijd een pluspunt natuurlijk!
Wat me wel opvalt in deze box is de grote hoeveelheid plastic rondom de groenten. Bepaalde groenten (zoals bijvoorbeeld de wortelen, aardappelen, aubergine, broccoli…) hebben geen verpakking nodig.

1-IMG_5599 1-IMG_5604

Op de facebookpagina kun je zo’n 12 dagen voor levering nog bekijken wat je zeker in huis moet hebben voor je pakket komt. De producten als olie, boter, peper en zout heb je meestal wel standaard in huis.
Op de receptenfolder stond ook dat ik ‘uit mijn eigen keuken’ oregano, komijn en gember nodig had. Dit zat dan uiteindelijk toch al bij mijn boekje. Maar goed dat ik dat dus niet apart heb gekocht.
In het boekje stond verder nog een hele lijst met ingrediënten die je toch zelf in huis moet hebben.
Zo had ik bijvoorbeeld mijn eigen sojasaus, honing, witte wijnazijn en cayennepeper nodig. Sommige producten uit die lijst had ik in het pakket zelf verwacht.

1-IMG_5620 1-IMG_5622 1-IMG_5626

De eerste maaltijd was een pladijsfilet met pesto aardappelen. Dit was een heerlijke maaltijd! Het was erg leuk om een eigen pesto te maken met rucola. Het visje smaakte heerlijk en de aardappelsalade was super. Echt een inspirerend en gezond receptje. Helemaal goedgekeurd!
De hoeveelheid radijzen heb ik wel gehalveerd (we houden er niet zo van!). Wat ik wel jammer vond in deze maaltijd waren de ongelijke stukken pladijs. Hierdoor moest ik de vis zelf wat portioneren om twee even grote pakketjes te maken. En jammer dat je de courgette, de radijzen, tomaatjes en rucola nog in een andere maaltijd moet gebruiken. Dat zorgt misschien voor wat verwarring (de ingrediënten goed lezen!) en zo’n halve courgette bewaren… dat gaat tegen mijn natuur in.

1-IMG_5633 1-IMG_5637

De tweede maaltijd was een gemarineerde kip met gegrilde groenten en chili-sojasaus.
Daar hebben we ook van genoten. De marinade smaakte goed. Alleen de broccoli kwam nog te hard uit de oven terwijl de wortels en courgettestukjes perfect waren. De groenten heb ik niet meer gemengd met de chili-sojasaus. Ik vond het naturel al erg lekker.
Wat voor mij ook 100% meeviel, was de volkoren rijst. Ik koop dat eigenlijk nooit maar deze maaltijd heeft me overtuigd dat het toch lekker is!

1-IMG_5652

De derde maaltijd was een vegetarische maaltijd. Het was een mediterraanse salade met citroenyoghurt en halloumi. We zijn vleeseters en een vegetarische maaltijd moet veel in zijn mars hebben om ons te doen overtuigen. Jammer genoeg zat er halloumi (geitenkaas) in dit gerechtje. Mijn vriend is daar absoluut geen fan van.  Daarbij kwam nog dat er bij deze maaltijd weer radijzen moesten gebruikt worden…
Ik hou wel van bulgur maar ik vond het product eigenlijk teveel lijken op de rijst van de voorgaande dag. Toch een ietwat vergelijkbaar product. Misschien had een pasta iets meer variatie gebracht. Dan bleef het toch nog vegetarisch.
De gegrilde groenten konden me ook verblijden! Voor een vegetariër zou dit een prima gerecht zijn geweest maar helaas minder voor ons. Dat is dan voor ons ook een nadeel van deze box, dat je toch moet eten wat de pot schaft.

1-DSCN5728

Maar waarom er nu 4 dagen op mijn box-sticker stond, blijft een raadsel. Is de vierde dan toch de groene ijsthee? Ik weet het niet… Maar dan zou ik het sowieso niet onder de noemer van ‘gerecht’ plaatsen.
De ijsthee moet ik trouwens nog uittesten. Maar het zal alleszins lekker fris zijn!

Deze Smartmat box was leuk om te testen. Een mooie aanwinst als je op een makkelijke manier graag gezond en gevarieerd wilt eten. Het werd mooi gekoeld en op tijd geleverd. Het bevatte voor ons twee heerlijke recepten waar ik zeker in de toekomst wat variatie op kan brengen.
De maaltijden waren ook binnen de aangegeven tijd klaar.  Het stappenplan was duidelijk en de hoeveelheid ook voldoende voor grotere eters.
De prijs (65 euro) vind ik wat te hoog gegrepen ten opzichte van de andere boxen die ik mocht testen.
Wel oké als er 4 grote maaltijden in hadden gezeten…

http://www.smartmat.be/

Advertentie

3 gedachtes over “GETEST: Smartmat maaltijdbox

  1. Laurence zegt:

    Normaal gezien is er één maaltijd voorzien voor twee dagen (daar staat ‘vier porties’ bij). Jullie moeten serieus grote eters zijn als je dat niet gemerkt hebt 😉

    • lekkerhappen zegt:

      We zijn inderdaad grote eters. Dan zijn de porties echt te klein in vergelijking met andere boxen. Ik had nochtans ook doorgegeven dat we met twee waren. Raar… 😉 Maar wil dat dan zeggen dat je twee dagen hetzelfde moet eten? Dat begrijp ik nog niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s