Mosselen in look-room

1-IMG_5588

Ingrediënten:

  • 3 kg mosselen
  • 1 zakje mosselgroenten (bestaat uit prei, selder, wortel, ui, tijm)
  • 1 grote ui
  • 1/2 tube knoflookpasta (AH)
  • 400 ml kookroom
  • braadboter

Bereiding:

  • Was de mosselen zo’n 3 à 4 keer in schoon, koud water. Verwijder de kapotte en openstaande schelpen.
  • Snijd de ui in ringen.
  • Verwarm een grote ketel met wat boter. Voeg de ui en mosselgroenten toe. Roer goed om voor een paar minuten.
  • Voeg de knoflookpasta en room toe. Roer even goed.
  • Voeg nu de mosselen toe en leg het deksel op de pot.
  • Schud af en toe met de pot of schep de mosselen regelmatig om. Zet daarna steeds het deksel terug op de pot.
  • Ze zijn klaar als de mosselen geopend zijn. Dit duurt zo’n 10-tal minuten.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s