Kaasgratin

Dit is een recept uit het kookboek van Bill Granger. Deze Australische chef-kok zag ik regelmatig op tv en bleef me altijd wel boeien. Makkelijke recepten en altijd mooie,frisse beelden.
Het recept van deze kaasgratin zag ik in het boek ‘Wat gaan we eten?’.
Hierin staan verrukkelijke ideeën voor aan de familietafel.
1-DSCN5449 1-DSCN5453
Het recept gaat uit van korte pastavormpjes maar ik gebruikte tagliatelle omdat deze tagliatelle nog in de voorraadkast stond. Verder voegde ik er wat hamblokjes aan toe.

kaasgratin

Ingrediënten:

  • 500 gram tagliatelle
  • 200 gram hamblokjes
  • 3 volle eetlepels boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 8,5 dl melk
  • 250 gram gemalen kaas
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas (of grana padano)
  • zo’n 120 gram paneermeel
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • verse peterselie

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af. En doe het dan vervolgens terug in de pastapan.
  • Maak ondertussen een kaassaus. Doe dit door eerst de boter in een pannetje te smelten.
  • Voeg dan de bloem toe. Roer goed door met een garde tot alle boter opgenomen is door de bloem.
  • Giet er dan beetje bij beetje de melk aan toe. Klop tot een mooi geheel.
  • Strooi er dan beetje bij beetje, al roerend, de kaas doorheen.
  • Kruid met peper en zout.
  • Meng de kaassaus onder de pasta.
  • Voeg daar de hamblokjes aan toe.
  • Maak in een kommetje een mengsel van olijfolie, Parmezaanse kaas en paneermeel.
  • Doe de pasta in een ovenschaal.
  • Strooi er het paneermengsel rijkelijk overheen.
  • Zet dan zo’n 25 minuten in de oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s