Kreta – Sneek

Op een donderdagavond trokken we richting Sneek. Na wat opzoekingswerk op Google kwamen we bij het Griekse restaurant ‘Kreta’ uit.
De buitenkant zag er niet meteen heel aanlokkelijk uit. Het terras was niet echt aangekleed maar tijdens het langslopen, zagen we binnen toch verschillende tafels die bezet waren.
Dus besloten we er toch een hapje te gaan eten. Binnen zag het er wel leuk uit. Het meubelair was wel wat klassieker maar qua inrichting zag het er leuk uit. De bar en het gedeelte waar wij zaten, was overdekt met een dakje. In het midden van het restaurant was een afgebakend deel in tempelstijl met ranken (wel nep, uiteraard) aan het plafond.

1-DSCN4586 1-DSCN4583

Het was voor ons de eerste keer dat we samen een Griek bezochten maar we waren het al heel vlug eens dat we voor een vleesschotel wilden gaan. Vaak krijg je dan een berg vlees en heb je zeker genoeg gegeten. Want dat is toch altijd de grootste vrees als wij op restaurant gaan…

We mochten, bij binnenkomst, een tafeltje kiezen en we werden vriendelijk onthaald door de dame.
Ze was heel hartelijk en spontaan. En ik kreeg al meteen kortingskaartjes voor het zandsculpturenfestival. Enorm leuk!
We bestelden ons drinken en ons hoofdgerecht.

1-DSCN4578

Al vrij snel werden er een warmhoudplaat en twee borden op tafel gezet. Daarbij kregen we een kommetje Griekse salade, tzatziki en knoflooksaus.
Even later stond de vleesschotel al tussen ons in. We bestelden nummertje 37 op de kaart: een gevulde schotel met kipfilet, gyros, ossenhaas en varkenshaas. Het rundvlees en de kip werden mals gebakken en de gyros was rondom heel krokant. De varkenshaas vond ik iets droger.
De hoeveelheid gyros was ook ruim voldoende. Op de schotel lagen nog twee hoopjes rijst en grote witte bonen.

1-DSCN4579 1-DSCN4580

Bij het vlees kregen we nog aardappelpartjes. Deze waren krokant en lekker gekruid. De bijbestelde mayonaise bleef wel op zich wachten. Maar kwam toch wel op de tafel terecht bij de bestelling van de extra portie aardappeltjes. Ik heb ook gesmuld van de tzatziki en knoflooksaus.
Normaal bestel ik ook wat extra (room)saus bij zo’n schotel vlees maar dit keer was ik het vergeten. De tzatziki deed het ook goed in combinatie met het vlees.

Lekker!

  • ruime portie
  • vriendelijke bediening
  • goed gebakken vlees
  • bijbestellen van aardappeltjes en sausjes zonder extra kosten

Niet zo lekker!

  • varkenshaas iets droger

8

Kreta, Prins Hendrikkade 1, Sneek, http://www.kretasneek.nl/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s