Ingrediënten (voor 6-8 personen):
- gele paprika
- rode paprika
- 200 gram cantharellen
- 100 gram groene asperges
- 1 courgette
- 2 dikke uien
- 1,5 koffielepel knoflookpuree (of 4 verse tenen knoflook, uitgeperst)
- 1 theelepel gedroogde tijm
- peper
- zout
- scheut olijfolie
Bereiding:
- Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Verwarm een kookpotje met water en kook de asperges een 5-tal minuten. Giet ze af en spoel met koud water.
- Snijd ondertussen de paprika’s eerst in dikke repen en daarna elke reep in 2 à 3 stukken.
- Snijd de uien en de courgette in grote blokken.
- Borstel de cantharellen af. Grote cantharellen snijd je nog eens in 2 of drie stukjes.
- Verwarm een grote wokpan met een flinke scheut olijfolie.
- Bak daarin eerst de uien en knoflookpuree aan, gedurende één minuut.
- Voeg nu de courgette en paprika’s toe. Roer goed om gedurende 6-8 minuten.
- Voeg nu de cantharellen en de groene asperges toe. Roer gedurende 2-3 minuten.
- Kruid met peper, zout en tijm.