Geroerbakte groenten

1-IMG_3950

Ingrediënten (voor 6-8 personen):

  • gele paprika
  • rode paprika
  • 200 gram cantharellen
  • 100 gram groene asperges
  • 1 courgette
  • 2 dikke uien
  • 1,5 koffielepel knoflookpuree (of 4 verse tenen knoflook, uitgeperst)
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • peper
  • zout
  • scheut olijfolie

Bereiding:

  • Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Verwarm een kookpotje met water en kook de asperges een 5-tal minuten. Giet ze af en spoel met koud water.
  • Snijd ondertussen de paprika’s eerst in dikke repen en daarna elke reep in 2 à 3 stukken.
  • Snijd de uien en de courgette in grote blokken.
  • Borstel de cantharellen af. Grote cantharellen snijd je nog eens in 2 of drie stukjes.
  • Verwarm een grote wokpan met een flinke scheut olijfolie.
  • Bak daarin eerst de uien en knoflookpuree aan, gedurende één minuut.
  • Voeg nu de courgette en paprika’s toe. Roer goed om gedurende 6-8 minuten.
  • Voeg nu de cantharellen en de groene asperges toe. Roer gedurende 2-3 minuten.
  • Kruid met peper, zout en tijm.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s