FOODBLOGSWAP: Kip met sperziebonen en mango

Nog net op de tijd voor de foodblogswap van de maand juni.
Ik mocht deze maand koken van ‘potjes en pannen’. Deze blog is van Anita. Haar hobby’s zijn koken, bakken en tuinieren.
Deze hobby’s combineert ze op een blog. Ze kookt gezond (zonder suiker, E-nummers en tarwe). Vanwege de gezondheidsklachten in haar gezin heeft ze deze voedingsstoffen geschrapt van haar menu.
Op deze blog vind je ook blogs over de moestuin en laat ze je zien hoe je bijvoorbeeld handcrème kunt maken.

Natuurlijk heb ik vooral gesnuffeld tussen haar receptjes. Ze heeft een boeiende mix van recepten. Van het ontbijt tot een smoothie, van een zelfgemaakt brood tot een toetje. Je kan het allemaal vinden op haar blog.

De maand juni was heel druk voor mij (einde schooljaar!) en zat vol spanningen waardoor ik mijn vrije momenten vaak op de bank heb benut. Daardoor is de FBS van deze maand een gewone warme maaltijd geworden.
Ik heb me gebaseerd op dit recept: sperziebonen met satésaus en gebakken aardappeltjes.

Ik heb het een beetje aangepast door er een mango en een andere satésaus aan toe te voegen.
Hiervoor gebruikte ik de pindakaas ‘Creamy’ van Calvé. Dit is een milde pindakaas, de enige die ik echt lekker vind.

foodblogswap juni 15

Ingrediënten:

  • 350 gram kipfiletblokjes
  • 2,5 eetlepel pindakaas
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 150 ml kokosmelk
  • 150 gram haricots verts
  • 1 kleine, rijpe mango in blokjes gesneden
  • 400 gram aardappelblokjes
  • boter

Bereiding:

  • Verwarm een pan met wat boter. Bak de krieltjes op een zacht vuurtje tot ze gaar zijn.
  • Kook ondertussen de haricots verts, zo’n 6-tal minuten, totdat ze beetgaar zijn. Giet af.
  • Bak de kipfilet in wat boter in een pan totdat de kip lichtbruin gebakken is.
  • Neem een pannetje. Doe de pindakaas, ketjap manis en kokosmelk bij elkaar en verwarm het geheel op een zacht vuurtje. Roer goed om.
  • Doe de aardappeltjes, haricots verts, mangoblokjes, kip en de satésaus in een diepere (wok)pan en schep 1 à 2 minuten om.
  • Ik heb enkele mangoblokjes apart gehouden voor de afwerking en daarbovenop wat gedroogde kokos gestrooid.

2 gedachtes over “FOODBLOGSWAP: Kip met sperziebonen en mango

  1. Anita zegt:

    Mmmm lijkt me ook heerlijk zo! Over een paar weekjes weer sperziebonen uit eigen tuin dan ga ik het zeker eens
    met mango proberen. Leuk recept heb je ervan gemaakt!

Plaats een reactie