Aspergeragout

1-IMG_3664

Ingrediënten:

  • 1 kg asperges
  • een dikke plak schouderham van 125 gram, in blokjes
  • een klein bosje peterselie
  • twee eetlepels suiker
  • een flinke koffielepel strooibouillon tuinkruiden
  • 100 gram bloem
  • 100 boter
  • 1,2 liter kookvocht van de asperges

Bereiding:

  • Schil de asperges en verwijder een stukje van de onderkant. Snijd de asperges nu in zo’n 3-4 stukken.
  • Verwarm een ruime pan met water. Voeg de suiker en bouillon toe. Voeg nu de rechte stukjes asperges toe. Kook zo’n 5 minuten en doe nu ook de kopjes erbij. Kook ze nu ook nog een 8-tal minuten. Controleer dan even met een mespunt of ze gaar zijn.
  • Giet af maar bewaar het kookvocht apart.
  • Verwarm nu de pan. Laat de boter smelten.
  • Voeg  de bloem toe en roer goed.
  • Voeg nu beetje bij beetje het kookvocht van de asperges toe. Roer goed door elkaar.
  • Schep nu de asperges en ham erdoorheen.
  • Knip nu de peterselie fijn en roer deze erdoorheen.

Heerlijk in een bladerdeegpasteitje.

Advertenties

Een gedachte over “Aspergeragout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s