Asperges in bladerdeeg

1-IMG_3651

Ingrediënten:

  • 6 asperges
  • 1 groot vel bladerdeeg
  • 1 eierdooier
  • 4 eetlepels Heks’nkaas
  • 3 plakken ham
  • 3 plakken kaas
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 koffielepel strooibouillon tuinkruiden (Maggi)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de asperge en verwijder een stukje van de onderkant.
  • Verwarm een ruime pan met water. Voeg er een eetlepel suiker aan toe en een koffielepeltje strooibouillon. Laat de asperges nu zo’n 12-15 minuten koken. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Dep de asperges eventueel nog na met wat keukenpapier
  • Snijd een rechthoek, net iets korter dan de asperge.
  • Smeer Heks’nkaas op het bladerdeeg.
  • Leg de helft van het plakje ham op de Heks’nkaas. Daarna de helft van een plakje kaas erop.
  • Leg de asperge erin en rol het bladerdeeg eromheen.
  • Duw de zijkanten goed aan en vouw de onderkant dicht.
  • Leg dit bladerdeeg nu op een bakplaat (met bakpapier).
  • Bestrijk met wat eigeel.
  • Bak ze nu zo’n 20 minuten in de oven.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s