Ingrediënten:
- 6 asperges
- 1 groot vel bladerdeeg
- 1 eierdooier
- 4 eetlepels Heks’nkaas
- 3 plakken ham
- 3 plakken kaas
- 1 eetlepel suiker
- 1 koffielepel strooibouillon tuinkruiden (Maggi)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de asperge en verwijder een stukje van de onderkant.
- Verwarm een ruime pan met water. Voeg er een eetlepel suiker aan toe en een koffielepeltje strooibouillon. Laat de asperges nu zo’n 12-15 minuten koken. Giet af en laat goed uitlekken.
- Dep de asperges eventueel nog na met wat keukenpapier
- Snijd een rechthoek, net iets korter dan de asperge.
- Smeer Heks’nkaas op het bladerdeeg.
- Leg de helft van het plakje ham op de Heks’nkaas. Daarna de helft van een plakje kaas erop.
- Leg de asperge erin en rol het bladerdeeg eromheen.
- Duw de zijkanten goed aan en vouw de onderkant dicht.
- Leg dit bladerdeeg nu op een bakplaat (met bakpapier).
- Bestrijk met wat eigeel.
- Bak ze nu zo’n 20 minuten in de oven.