Kip-pie met groene asperges

1-foodblogswap

Enkele weken geleden kocht ik dit ‘Koken & Genieten’ tijdschrift. Het is een tijdschrift dat vol met recepten staat. De meeste recepten zijn simpel en vormen een niet al te grote uitdaging. En daar hou ik van… simpele ingrediënten en een niet te moeilijk stappenplan.
Bij elk recept staat ook een duidelijke foto van het gerecht. Zo krijg je meteen een goede indruk.

1-IMG_3573

Na het openslaan van het tijdschrift kwam ik op bladzijde 9 uit. De foto ziet er heerlijk uit. Een kip-pie met groene asperges, zegt de titel.  Deze zit boordevol groenten en kip. En dat in een lekkere ragoutsaus. Leuk om te proberen. Kan ik ook meteen mijn bakvorm van 24Kitchen uitproberen.

1-IMG_3577

In het originele recept zaten geen peultjes. Deze had ik nog liggen en dat paste er ook prima bij.

Ingrediënten:

  • 300 gram groene asperges
  • 200 gram peultjes
  • 700 gram champignons
  • 1 dikke ui
  • 200 gram wortels
  • bosje peterselie
  • 700 gram kipfilet
  • braadboter
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 500 ml water
  • 2,5 eetlepel bloem
  • 150 ml witte wijn (droog)
  • 1 fliinke koffielepel strooibouillon (Knorr)
  • 150 gram crème fraîche
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 eierdooier

Bereiding:

  • Verwarm een oven op 180 graden.
  • Snijd de onderkant van de asperges. Snijd ze dan in 3 stukken.
  • Verwarm een pannetje met water en laat de asperges een 4-5 minuten koken. Giet dan af.
  • Snijd de champignons in vier stukken.
  • Snijd de ui fijn.
  • Schil de wortels en snijd ze in halve maantjes.
  • Knip de peterselie fijn.
  • Snijd de kipfilet in grotere blokken.
  • Verwarm een pan met wat boter en laat de kip rondom bruin worden. Kruid met wat peper en zout. Neem de kip daarna uit de pan.
  • In dezelfde pan doe je de ui. Laat de ui glazig worden.
  • Voeg dan de champignons en wortels toe. Kruid wat bij met peper en zout. Roer goed om.
  • Voeg dan de asperges en peultjes toe. Roer goed.
  • Strooi er de bloem overheen.
  • Voeg dan de wijn, het water en de bouillon toe.
  • Laat nu zo’n 5-tal minuten op laag vuur pruttelen. Roer af en toe.
  • Voeg de kip, peterselie en crème fraîche toe. Roer goed om.
  • Kruid eventueel nog wat bij met peper, zout en nootmuskaat.
  • Doe dit alles in een bakvorm.
  • Leg er nu een vel bladerdeeg overheen. Druk hem goed aan over de rand van de vorm.
  • Strijk er nu wat eierdooier overheen.
  • Bak 20 minuten in de oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s