Ingrediënten (voor 2 kommetjes voor 2 personen elk):
- 700 gram witte asperges
- 70 gram boter
- 70 gram bloem
- 700 ml melk
- 150 gram gemalen kaas
- 4 plakken gekookte ham
- 4 lasagnebladen
- 2 volle eetlepels suiker
Bereiding:
- Verwarm de oven op grillstand.
- Schil de asperges en snijd de onderkant van de asperge af.
- Laat een ruime hoeveelheid water koken. Voeg de suiker eraan toe. Leg de asperges erin en laat ze zo’n 10 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn. Giet ze daarna voorzichtig af.
- Laat de lasagneblaadjes zo’n 3-4 minuten voorkoken in een ruime hoeveelheid water. Roer af en toe voorzichtig zodat de blaadjes niet aan elkaar plakken.
- Maak nu een roux. Laat de boter smelten in een pannetje. Voeg nu de bloem al roerend toe. Giet er nu beetje bij beetje de melk bij. Klop goed door tot een gladde maar dikke saus. Roer zo’n 100 gram kaas erdoorheen.
- Neem de ovenschaal. Vul deze met een laagje saus. Leg er nu enkele asperges op. Leg er een plak ham op. En weer een laagje saus. Leg er een lasagneblad op. Herhaal nu de stapjes nog één keer. Eindig met de saus. Strooi er wat gemalen kaas op.
- Zet nu zo’n 6-8 minuten in de oven. Blijf erbij.