Mini-quiches met witte asperges, prei en spekjes

SONY DSC

Ingrediënten (voor 4 quiches):

  • 1 vel bladerdeeg
  • 125 gram spekjes
  • 3 à 4 asperges
  • bakspray
  • boter
  • 1 kleine prei
  • 1 ui
  • 2 XL eieren
  • 4 eetlepels melk
  • 2 stengels bosui
  • 1 koffielepel bouillonpoeder (Knorr)
  • 1 koffielepel suiker
  • zout
  • peper

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Spray de quichevormpjes met bakspray (of boter) in.
  • Snijd het bladerdeeg vel in vier. Leg elk stuk bladerdeeg in een quichevormpje en haal het overbodige deeg eraf.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg een velletje bakpapier in het vormpje en vul deze met bakparels. Laat nu 10 minuten bakken in de oven. Haal ze daarna uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakparels.
  • Schil de asperges voorzichtig met een dunschiller.
  • Verwarm een pannetje water. Doe er de bouillon, een snuifje zout en de suiker in. Laat het koken op halfhoog vuur en laat de asperges zo’n 15 minuten koken. Prik erin om te controleren of ze gaar zijn. Giet af en snijd ze in stukjes.
  • Bak de spekjes in een pannetje tot ze krokant zijn.
  • Snijd de ui in blokjes. Snijd de prei en bosui in ringen.
  • Verwarm een braadpan met wat boter en bak de ui glazig. Voeg dan de prei en bosui toe. Roer rustig om.
  • Klop de eieren en melk los in een kom. Kruid met peper en zout.
  • Vul de quichevormpjes met alle groenten en de spekjes. Giet er dan voorzichtig het eiermengsel overheen.
  • Zet de vormpjes nu nog zo’n 15 minuten in de oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s