Rijst met boontjes, bosui en prei

1-IMG_3061

Ingrediënten:

  • 250 gram langkorrelrijst
  • 300 gram fijne boontjes
  • 4 stengels bosui
  • 1 dikke prei
  • 75 ml ketjap manis
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af.
  • Snijd de bosui in fijne ringen.
  • Snijd de boven- en onderkant van elk boontje.
  • Snijd de prei in ringen.
  • Kook de boontjes een 10-tal minuten in wat gezouten water. Controleer of ze beetgaar zijn en giet af.
  • Verwarm een diepe pan met wat olijfolie.
  • Voeg de bosui en prei toe. Roer goed door elkaar gedurende 5 minuten.
  • Voeg nu de boontjes toe.
  • Giet er ketjap manis bij. Roer goed onder elkaar.
  • Voeg nu de rijst toe en meng alles.
  • Kruid nog wat met peper naar smaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s