Asperges met geklaarde boter

SONY DSC

Ingrediënten:

  • 1 bussel asperges
  • 75 gram boter
  • 1 eetlepel suiker
  • snuifje zout
  • 1 koffielepel kruidenbouillon (Knorr)

Bereiding:

  • Schil de arsperges voorzichtig met een dunschiller. Ga helemaal rondom en snijd een stukje af van de onderkant.
  • Laat een ruime pot met water koken. Doe er het zout, de bouillon en suiker in. Roer even goed door.
  • Leg de asperges er rustig in en zet het vuur middelhoog zodat het niet te hard pruttelt.
  • Laat nu zo’n 15 minuten pruttelen.
  • Prik even voorzichtig om te kijken of ze gaar zijn.
  • Voor de geklaarde boter laat je boter in een smal pannetje smelten. Op een gegeven moment komen er witte deeltjes bovendrijven en zakken er witte delen naar de bodem. Schep de witte deeltjes van het oppervlak met een schuimspaan. Verwijder ze. Schep nu met een pollepel de heldere boter voorzichtig uit het pannetje. Giet deze geklaarde boter over de asperges tijdens het opdienen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s