Ingrediënten:
- 1 bussel asperges
- 75 gram boter
- 1 eetlepel suiker
- snuifje zout
- 1 koffielepel kruidenbouillon (Knorr)
Bereiding:
- Schil de arsperges voorzichtig met een dunschiller. Ga helemaal rondom en snijd een stukje af van de onderkant.
- Laat een ruime pot met water koken. Doe er het zout, de bouillon en suiker in. Roer even goed door.
- Leg de asperges er rustig in en zet het vuur middelhoog zodat het niet te hard pruttelt.
- Laat nu zo’n 15 minuten pruttelen.
- Prik even voorzichtig om te kijken of ze gaar zijn.
- Voor de geklaarde boter laat je boter in een smal pannetje smelten. Op een gegeven moment komen er witte deeltjes bovendrijven en zakken er witte delen naar de bodem. Schep de witte deeltjes van het oppervlak met een schuimspaan. Verwijder ze. Schep nu met een pollepel de heldere boter voorzichtig uit het pannetje. Giet deze geklaarde boter over de asperges tijdens het opdienen.