Ingrediënten:
- 500 gram linguine
- 200 gram diepvrieserwten
- 10 plakjes serranoham
- 150 gram Parmezaanse kaas, blok
- 6 eierdooiers
- 250 ml culinaire room
- zout
- peper
Bereiding:
- Laat in een ander pannetje water koken en kook daarin de erwtjes zo’n 3-tal minuten. Giet ze dan af en spoel met koud water.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af en doe de pasta weer in de pan.
- Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
- Voeg de eierdooiers toe aan de warme pastaslierten en roer het goed door elkaar op een heel zacht vuurtje.
- Giet er de room doorheen. Roer goed.
- Voeg nu ook de kaas toe. Roer goed door elkaar.
- Kruid met peper en zout naar smaak.
- Roer de erwten er doorheen.
- Werk af met wat plakjes serranoham.
Ziet er lekker uit! Ik heb nog wat van die ham in de koelkast, misschien een leuk ideetje voor vanavond! x Sarah