Pasta carbonara met erwten

IMG_2886

Ingrediënten:

  • 500 gram linguine
  • 200 gram diepvrieserwten
  • 10 plakjes serranoham
  • 150 gram Parmezaanse kaas, blok
  • 6 eierdooiers
  • 250 ml culinaire room
  • zout
  • peper

Bereiding:

  • Laat in een ander pannetje water koken en kook daarin de erwtjes zo’n 3-tal minuten. Giet ze dan af en spoel met koud water.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af en doe de pasta weer in de pan.
  • Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
  • Voeg de eierdooiers toe aan de warme pastaslierten en roer het goed door elkaar op een heel zacht vuurtje.
  • Giet er de room doorheen. Roer goed.
  • Voeg nu ook de kaas toe. Roer goed door elkaar.
  • Kruid met peper en zout naar smaak.
  • Roer de erwten er doorheen.
  • Werk af met wat plakjes serranoham.
Advertenties

One thought on “Pasta carbonara met erwten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s