Ingrediënten:
- 1 glazen pot zure kersen (krieken)
- 1 dikke ui
- 600 gram gemengd gehakt (rund-varken)
- 2,5 eetlepel maïzena express
- 2 eetlepels suiker
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 XL ei
- boter
- zout
- peper
Bereiding:
- Snijd de ui in halve ringen.
- Verwarm een pan met boter en bak de ui glazig. Zet de ui apart.
- Doe het gehakt in een kom. Voeg het ei en het paneermeel toe. Meng het goed door elkaar met de handen. Kruid met wat zout en peper. Rol het gehakt tot een 12-tal dikke ballen.
- Verwarm een diepere pan met boter. Leg de ballen erin en bak ze aan beide kanten bruin, op een matig vuurtje.
- Doe het kersensap en de suiker in een apart pannetje. Laat het sap tot het kookpunt komen en voeg de maïzena al roerend toe tot de saus dikker wordt .
- Giet de saus in de pan met ballen en voeg ook de krieken toe. Roer nog even voorzichtig door en schep ook de gebakken uien door de saus.
Lijkt me een lekker gerechtje met de zure kersen en gehaktballetjes. Ziet er ook erg goed uit, zoiets kende ik nog niet. Leuk!